Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat băut a trecut cu maşina peste un pieton beat, a coborât, l-a tras de picioare într-un şanţ şi apoi a plecat la serviciu, în Iași

Un bărbat băut a trecut cu maşina peste un pieton beat, a coborât, l-a tras de picioare într-un şanţ şi apoi a plecat la serviciu, în Iași

Un bărbat din Iași a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a trecut cu mașina, băut fiind, peste un pieton beat, apoi a coborât, l-a tras de picioare într-un șanț și a plecat apoi mai departe.

Un bărbat băut a trecut cu maşina peste un pieton beat, a coborât, l-a tras de picioare într-un şanţ şi apoi a plecat la serviciu, în Iași
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   18:37

Incidentul s-a petrecut în august 2017, în localitatea ieșeană Rusenii Vechi. Bărbatul aflat la volan se îndrepta în stare de ebrietate spre locul de muncă, scrie Ziarul de Iași.

Victima, în stare avansată de ebrietate, se târa pe drum. La un moment dat, pietonul băut ar fi ridicat mâna pentru a semnaliza că se află pe stradă, dar șoferul nu a reușit să-l mai evite și a trecut peste el.

Bărbatul de la volan a oprit apoi și a coborât din mașină. A tras bărbatul lovit de picioare în șanțul de pe marginea drumului, după care s-a urcat în maşină și a plecat la serviciu.

Şoferul a fost ridicat de poliţişti peste doar câteva ore de la locul de muncă. Avea 1,5 alcoolemie. Pietonul beat a suferit o fractură severă de bazin și mai multe răni care au necesitat patru luni de îngrijiri medicale.

Citeşte şi: Un avocat din Bucureşti, soţul unei foste judecătoare, prins băut după o urmărire spectaculoasă cu Poliţia. Agenții i-au spart geamul cu pistolul

Șoferul a fost trimis în judecată şi condamnat recent la doi ani de închisoare cu executare, pentru că victima sa ar fi putut să moară.

Bărbatul călcat a cerut daune materiale de 150.000 lei și morale de 500.000 lei. Judecătorii i-au acordat despăgubiri de 100 lei și daune morale de 9.000 lei, pentru că accidentul s-a produs în principal din cauza lui.

Sentința Judecătoriei Iași a fost atacată atât de către inculpat, cât și de victimă.

×
Subiecte în articol: Iași beat inchisoare pieton
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close