Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică din Deva, pentru a se ruga la ea, dar nu a mai reuşit

Un bărbat a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică din Deva, pentru a se ruga la ea, dar nu a mai reuşit

Un bărbat care a furat statuia unui sfânt păstrată într-o biserică din Deva, Hunedoara, spunând că voia să se roage la ea, nu şi-a putut îndeplini dorinţa.

Un bărbat a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică din Deva, pentru a se ruga la ea, dar nu a mai reuşit
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2023   •   14:36

Este vorba despre un recidivist care a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru că a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică romano-catolică din Deva și a agresat o femeie.

Ghemant Lingurar, în vârstă de 32 de ani, fost condamnat în 2014 pentru tâlhărie, s-a apucat de furat din nou, după ce a fost eliberat condiționat în 2019, având un rest de pedeapsă neexecutat de 1.181 de zile.

Judecătoria Deva a stabilit ca zilele neexecutate din condamnarea precedentă să se adauge pedepsei de trei ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o atât pentru furtul statuetei din biserică, dar și pentru agresarea unei femei, pe aleea unui cimitir din Deva.

Ghemant Lingurar a comis cele două infracțiuni în 2022, iar în prezent se află în închisoare, așteptând sentința definitivă în procesul mutat la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce a contestat condamnarea primită, recent, la Judecătoria Deva.

Reprezentanții bisericii nu s-au constituit parte civilă în cauză, deoarece statueta a fost recuperată din locuința bărbatului.

"Inculpatul a recunoscut fapta comisă și și-a motivat acțiunea prin aceea că a dorit să aibă obiectul de cult în locuința sa, să se poată închina acestuia, în orice moment al zilei", arătau anchetatorii.

Trei zile mai târziu, bărbatul a fost reținut și arestat preventiv pentru că a bătut o localnică pe o alee din cimitirul unei biserici ortodoxe din Deva, potrivit adevarul.ro.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close