Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat cu probleme psihice a provocat un incendiu violent într-un bloc din Bucureşti | A primit o vizită chiar înainte de incident

Un bărbat cu probleme psihice a provocat un incendiu violent într-un bloc din Bucureşti | A primit o vizită chiar înainte de incident

Un incendiu violent a izbucnit într-un bloc din București.

de Radu Tiliță    |    02 Noi 2023   •   08:58

Imobilul este situat în cartierul Drumul Taberei, iar apartamentul unde s-a declanșat focul este locuit de un bărbat cunoscut cu afecțiuni psihice, care obișnuiește să adune gunoaie și să le ducă în casă.

Flăcările și fumul dens care a umplut casa scărilor i-au scos, azi noapte, în stradă, pe locatarii speriați și îmbrăcați sumar.

"Incendiu s-a manifestat violent la un apartament de la etajul șase, cu risc de extindere la etajul șapte. Am evacuat două persoane și două animale de companie, iar 21 de persoane s-au autoevacuat.

A fost o intervenție dificilă, din cauza degajărilor mari de fum pe casa scării. Casa scării a fost inundată cu fum și am fost nevoiți să lucrăm concomitent pentru stingerea incendiului și pentru evacuarea victimelor", a declarat Codruț Cherăţoiu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București - Ilfov.

Două persoane au fost transportate la spital.

Bărbatul din apartamentul incendiat a fost vizitat de o rudă înaintea incidentului

În apartamentul incendiat locuiește, singur, un bărbat în vârstă de 56, despre care vecinii spun că suferă de afecțiuni psihice.

Individul adună resturi găsite pe stradă și le depozitează în apartament. De mai multe ori pe an, rudele acestuia vin și îi curăță locuința.

O astfel de vizită a avut loc chiar în ziua dinaintea incidentului.

"Curios este că ieri a venit o mătușa de-a lui de la Arad și l-a ajutat la curățenie în apartament. Deșeurile au fost scoase deja de ieri aici, la ușa ghenei", spune Eugen Marius, președintele asociației de proprietari.

Bărbatul suspectat de provocarea incendiului a fost transportat la spitalul Obregia din Capitală.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close