Antena 3 CNN Actualitate Locale O bătrână din Galați, lăsată fără bani cu o poveste despre nora ei. Ce i s-a spus la telefon

O bătrână din Galați, lăsată fără bani cu o poveste despre nora ei. Ce i s-a spus la telefon

O bătrână din Galați a fost înşelată cu 30.000 de lei de trei persoane prin metoda "Accidentul".

O bătrână din Galați, lăsată fără bani cu o poveste despre nora ei. Ce i s-a spus la telefon
Sursa foto: pexels.com
de Silvia Preda    |    28 Oct 2022   •   20:28

Cei trei necunoscuţi i-au spus că nora ei a fost implicată într-un grav accident şi este în spital.

Bătrâna din comuna Scânteiești, județul Galați, credea că a fost sunată de nora ei. Femeia i-a spus că se află în spital în urma unui accident auto și urmează să facă o intervenție chirurgicală care necesită o sumă mai mare de bani.

În timpul aceluiași apel, bătrâna a discutat cu o altă persoană care a pretins că este reprezentantul unei firme de asigurări de sănătate căreia ar trebui să-i înmâneze o sumă de bani pentru a se reduce costurile intervenției chirurgicale.

În scurt timp, la domiciliul bătrânei s-a prezentat o persoană necunoscută de aproximativ 35 ani, care s-a prezentat ca fiind reprezentantă a firmei de asigurări de sănătate și căreia i-a înmânat suma de 30.000 lei.

Femeia de 79 ani s-a gândit apoi la ce a făcut şi a contactat-o telefonic pe nora sa. Când a întrebat-o dacă se simte bine, aceasta i-a răspuns că se află acasă și nu a fost victima niciunui accident auto.

Bătrâna a realizat apoi că a fost victima unei înșelăciuni şi a anunţat autorităţile.

"A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune, iar cercetările au fost preluate de polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați, care, după multiple activități investigative, au identificat prezumtivii autori ai comiterii acestei fapte. Este vorba despre un bărbat de 38 ani, din Galați, eliberat din penitenciar în luna august 2022, un tânăr de 23 ani, din municipiul Medgidia, aflat în prezent încarcerat în Penitenciarul Arad și o tânără de 19 ani, din municipiul Tecuci", a transmis IPJ Galați.

Judecătoria Galați a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile pentru bărbatul de 38 de ani. Prejudiciul nu a fost recuperat, iar în cauză se efectuează activități pentru depistarea tinerei de 19 ani, precum și pentru cercetarea bărbatului de 23 ani și tragerea la răspundere conform legii.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close