Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea dramatică a unor bătrăni bolnavi care au rămas sub cerul liber după ce acoperișul le-a fost distrus de furtună, în Vaslui

Povestea dramatică a unor bătrăni bolnavi care au rămas sub cerul liber după ce acoperișul le-a fost distrus de furtună, în Vaslui

Doi bătrâni bolnavi, cu pensia de 1120 de lei pe lună, au rămas sub cerul liber, după ce acoperișul casei lor a fost distrus de furtună, în satul Coroieștii de Sus, județul Vaslui. Autoritățile nu le pot repara casa.

Povestea dramatică a unor bătrăni bolnavi care au rămas sub cerul liber după ce acoperișul le-a fost distrus de furtună, în Vaslui
Sursa foto: vremeanoua.ro
de Ioana Mircea    |    09 Aug 2023   •   19:32

Ioan Radu, în vârstă de 70 de ani și soția sa Elena, în vârstă de 71 de ani, din comuna Coroiești, satul Coroiestii de Sus, au rămas fără acoperiș la casă, după ce, căminul lor fost grav afectat de o furtună, duminică.

Cei doi bătrâni sunt bolnavi și sunt nevoiți să trăiască cu 1120 de lei pe lună. Ioan nu are un picior și în ciuda acestui lucru încearcă sã muncească cu ziua pe la vecini, ca să asigure ceva pe masă soției sale. El primește un ajutor de handicap de 69 de lei din partea statului român.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia este aproape surdă și nu a avut niciodată loc de muncă, a muncit doar la CAP, dar puțin și nu s-a putut alege nici măcar cu pensia minimă. Fiul celor doi suferă de schizofrenie, iar statul nu îl poate ajuta, pentru că nu are act de identitate.

Citește și: Risc de tornade în România. Ciclonul care a făcut ravagii în Slovenia ajunge şi la noi

Cei doi sunt acum nevoiți să locuiască sub cerul liber. Primăria satului susține că încearcă să îi ajute cu ce poate, cu lemne de foc, din când în când le mai plătește factura de electricitate și îi ajută cu alimente, însă nu poate să îi ajute cu repararea casei.

"Casa stă proptită în niște pari, este din lut, nu se poate interveni la ea, pentru că dacă dai un ciocan în pereți, cade toată casa! Noi nu putem sã-i ajutăm, decât doar așa, le mai dăm ajutor de urgență în bani, când au nevoie să le achităm lumina, mai dăm niște lemne pe iarnă, cât putem, pentru că nu avem un buget foarte mare, comuna este săracă. Alimente le-am dat, mereu”, a spus primarul Cristian Lungu, potrivit vremeanoua.ro.

×
Subiecte în articol: Vaslui furtuna
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close