Antena 3 CNN Actualitate Locale Un buzoian are datorii la bugetul local de peste 1,2 milioane de lei

Un buzoian are datorii la bugetul local de peste 1,2 milioane de lei

Peste 1.200.000 de lei datorează o persoană fizică Direcţiei Economice Buzău, suma fiind constituită din amenzi aplicate în baza Legii 61/1991 privind faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, pentru atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea în vederea obţinerii de foloase materiale.

Un buzoian are datorii la bugetul local de peste 1,2 milioane de lei
Sursa foto: Profimedia Images
de Silvia Preda    |    04 Aug 2023   •   20:35

Potrivit unui top realizat de Direcţia Economică a Primăriei Municipiului Buzău, trei persoane însumează o datorie către bugetul local în valoare de peste 2,2 milioane de lei şi nu pot fi executate silit având în vedere că sunt în stare de insolvabilitate.

Conform sursei citate, persoana care înregistrează cele mai multe datorii a fost sancţionată în sute de cazuri pentru servicii sexuale comerciale.

"Top 3 debitori cu debit format din amenzi persoane fizice: 1 - 1.209.506 lei (debitor aflat în insolvabilitate); 2 - 548.245 de lei (debitor aflat stare de insolvabilitate); 3 - 479.835 de lei (debitor aflat în stare de insolvabilitate). 1 - 920.729 de lei (debitor aflat în executare: somaţii, popriri); 2 - 244.830 de lei (debitor aflat în executare: somaţii, popriri, sechestru); 3- 89.132 de lei (debitor aflat în executare: somaţii, popriri)", informează Direcţia Economică, în urma unei solicitări Agerpres.

Aceeaşi sursă arată că datornicul aflat pe primul loc are de achitat o sumă de 38 de ori mai mare faţă de debitul pe care îl înregistrează la Direcţia Economică societatea comercială cu cele mai mari creanţe.

Potrivit instituţiei, persoanele care figurează cu datorii restante şi care deţin bunuri sau resurse financiare pot fi executate silit. Sumele recuperate sunt utilizate ulterior pentru cheltuieli de funcţionare şi dezvoltare.

Citeşte şi: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care locuiesc la bloc, dar nu respectă această regulă

×
Subiecte în articol: Buzau amenzi datorii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close