Antena 3 CNN Actualitate Locale Cavouri profanate la Alexandria. Cadavrele, scoase afară din sicrie şi mutilate pentru a li se fura dinţii de aur

Cavouri profanate la Alexandria. Cadavrele, scoase afară din sicrie şi mutilate pentru a li se fura dinţii de aur

Mai multe cavouri au fost profanate într-un cimitir din Alexandria. Cadavrele au fost scoase afară din sicrie şi mutilate pentru a li se sustrage dinţii de aur. De asemenea, Infractorii au furat mai multe bunuri, iar familiile păgubite suspectează persoanele apropiate pentru cele petrecute.

Cavouri profanate la Alexandria. Cadavrele, scoase afară din sicrie şi mutilate pentru a li se fura dinţii de aur
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   18:33

Prima sesizare legată de profanarea unui mormânt a fost primită de poliţiştii din Alexandria duminică după-amiază.

La mai puţin de 24 de ore de la aceasta, oamenii legii au fost sesizaţi din nou pentru acelaşi motiv.

"Au fost înregistrate două sesizări în ziua de 11 iulie și în ziua de 12 iulie. Persoanele vătămate au reclamat faptul că din cavourile care aparțin familiilor lor, ar fi fost sustrase mai multe bunuri, iar prejudiciul s-a ridicat la suma de 17.500 de lei. De asemenea, în timpul efecutării cercetării la fața locului, polițiștii ar mai fi identificat un alt cavou, a cărui ușă de acces părea a fi forțată", a declarat  Păşu Daniela, purtător de cuvânt IPJ Teleorman.

Familiile păgubite consideră că profanatorii ar putea fi chiar persoane apropiate, care ştiau ce fel de valori ar putea găsi în cavouri. Acestia nu s-au mulţumit doar cu bunurile din sicrie, ci au smus şi dinţii cadavrelor, deoarece unii erau de aur.

"Dinţi, cercei, bani. E o persoană care a ştiut ce a avut. Dacă au ajuns să facă şi la morţi, vă daţi seama că poate să facă şi la vii", spune o localnică din Alexandria.

Profanatorii au lăsat în urma lor două lemne şi nişte mănuşi, probe care ar putea fi importante pentru anchetatori.

Cert este că oamenii legii au deschis dosare penale pentru profanare de morminte și furt calificat. 

Potrivit articolului 388 din Codul Penal, profanarea de morminte se pedepseşte cu închisoare de la 2 luni la 3 ani.

"Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de 3 luni la  2 ani sau cu amendă".

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close