Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România unde localnicii sunt monitorizați cu dronele, ca să nu mai fure apă de la rețea

Comuna din România unde localnicii sunt monitorizați cu dronele, ca să nu mai fure apă de la rețea

Localnicii din mai multe sate vor fi monitorizați cu drona ca să nu mai fure apă de la rețea.

Comuna din România unde localnicii sunt monitorizați cu dronele, ca să nu mai fure apă de la rețea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    21 Iul 2023   •   16:32

Localnicii care fură apă din satele din Gorj vor fi monitorizaţi cu drona, pentru că 40% din apa care pleacă din reţea nu este facturată. Autorităţile au luat această decizie pentru a afla unde dispare aproape jumătate din apa care pleacă din reţeaua publică.

Primarul Florin Țuila din comuna Cătunele se declară dispus chiar să ofere recompensă din propriul buzunar cui îi dă informaţii despre cei care fură apă.

"Cetățenii comunei, pe perioada de secetă, folosesc apă potabilă pentru a uda grădinile. Nu ar fi o problemă deosebit de gravă dacă s-ar uda cu apă prin apometru. Dar am constatat că, în această perioadă, apa furnizată nu se regăsește în apomentele cetățenilor. Și am făcut o probă cu o dronă.

Cu dona poți vedea în interiorul gospodăriei, acolo unde se udă. Nu am descoperit mare lucru ieri. Ce s-a întâmplat, în schimb, pot să vă spun că de două zile, de când am dat anunț pe Facebook, preluat și de presă, nu mai sunt probleme cu apa potabilă.

Avem apă în bazine. Cei care sustrag apă sunt puțini și majoritatea populației este mulțumită de faptul că nu ar mai exista printre noi cetățeni care să-i sfideze pe ceilalți.", a declarat Florin Țuila, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close