Antena 3 CNN Actualitate Locale Dramă la scăldat! Un adolescent de 14 ani a murit înecat sub ochii verişorului său

Dramă la scăldat! Un adolescent de 14 ani a murit înecat sub ochii verişorului său

Dramă la scăldat! Un adolescent de 14 ani a murit înecat sub ochii verişorului său
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Iun 2016   •   19:44

Un adolescent în vârstă de 14 ani s-a înecat luni în timp ce se îmbăia într-un lac din preajma râului Siret, în zona localităţii băcăuane Scurta.

Verişorul său, cu doi ani mai mic, a fost salvat prin intervenţia unui tânăr de 27 de ani, care l-a auzit cum striga după ajutor.

"Am sărit după el şi l-am adus la mal, am intrat şi după celălalt, dar nu l-am mai găsit", le-a spus salvatorul pompierilor sosiţi la faţa locului.

Trupul băiatului dispărut în lac a fost căutat de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

"Căutările sunt dificile din cauza algelor care sunt pe fundul apei. Când tragem cangea din apa iese plină de asemenea plante acvatice", a spus, pentru Agerpres, şeful echipajului ISU ce a intervenit, Giani Trifas.

Potrivit martorilor, băiatul ce s-a înecat mersese la scăldat împreună cu un verişor, într-o zonă a lacului aflată la circa 15 metri de o excavaţie pentru pietriş de construcţie. Ambii şi-au făcut centuri din pet-uri din plastic pe care le-au legat in jurul abdomenului.
La un moment dat, aceste colace de salvare improvizate s-au desprins din legătură, iar când şi-a dat seama că nu mai poate sta la suprafaţa apei, adolescentul de 14 ani s-a prins de piciorul verişorului său mai mic, existând riscul să-l tragă şi pe el la fund. Acesta a reuşit însă să se menţină la suprafaţa apei, a strigat după ajutor, fiind salvat de tânărul aflat în preajmă, pe mal.

După peste şase ore de căutări, pompierii militari au reuşit, folosindu-se de o barcă pneumatică, căngi şi frânghii, să găsească prins pe fundul apei trupul victimei şi să îl aducă la mal. Băiatul înecat provenea dintr-o familie nevoiaşă şi mai avea trei fraţi.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close