Antena 3 CNN Actualitate Locale Nouă metodă de înşelăciune pe internet. O clujeancă a fost ameninţată şi şantajată, după ce a fost păcălită că va obține un credit

Nouă metodă de înşelăciune pe internet. O clujeancă a fost ameninţată şi şantajată, după ce a fost păcălită că va obține un credit

O femeie din Cluj-Napoca a trăit un coșmar, după ce a căzut victimă amenințărilor unui impostor din Timișoara. Bărbatul a păcălit-o că o va ajuta să obțină un credit de nevoi personale, dar la scurt timp a început să-i ceară bani.

Nouă metodă de înşelăciune pe internet. O clujeancă a fost ameninţată şi şantajată, după ce a fost păcălită că va obține un credit
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   21:00

Într-un caz de șantaj și amenințare, o femeie din Cluj-Napoca a fost victima unui individ din Timișoara. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a abordat-o pe femeie prin intermediul unei rețele sociale, pretinzând că este un broker specializat în acordarea de credite de nevoi personale.

Sub pretextul unui împrumut de 40.000 de lei, bărbatul i-a indus femeii speranțe de sprijin financiar. 

Acesta i-ar fi prezentat necesitatea de a achita o taxă în valoare de 5.500 de lei, context în care femeia ar fi transferat în contul indicat de bărbat suma solicitată, scrie Monitorul de Cluj.

Situația s-a transformat rapid într-un coșmar pentru victimă, când individul a început să ceară alţi bani, amenințând-o cu violență fizică.

"Ulterior, sub amenințări cu acte de violență ar fi constrâns-o pe femeie să achite diferite sume către acesta, evaluate în total la 27.000 de lei", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Femeia a avut curajul să mărturisească calvarul prin care trecea la Poliție. Ca rezultat al acțiunii rapide a autorităților, escrocul a fost reținut.

Avertismentul poliţiştilor:

  • Polițiștii clujeni au tras un semnal de alarmă în urma incidentului:
  • Nu lăsaţi emoţiile sau problemele financiare să vă copleşească! Analizați cu atenție înainte de a lua o decizie financiară și apelați doar la instituții bancare autorizate și recunoscute!
  • Fiţi prudenţi când cineva vă solicită o sumă de bani!
  • Acţionaţi legal când vine vorba de câștiguri rapide, sume de bani obținute cu ușurință sau împrumuturi!

×
Subiecte în articol: Cluj credit nevoi nevoi personale
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close