Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiţă de patru ani, aflată în plasament, a murit după ce a căzut din pat, în Timiş

O fetiţă de patru ani, aflată în plasament, a murit după ce a căzut din pat, în Timiş

O fetiţă de patru ani din Timiş, care se afla în plasament, a murit după ce a căzut din pat în toiul nopţii. Femeia, în vârstă de 70 de ani, care avea grijă de ea, nu a dus-o la spital.

O fetiţă de patru ani, aflată în plasament, a murit după ce a căzut din pat, în Timiş
Sursa foto: Getty Images
de Cristi Georgescu    |    08 Dec 2023   •   12:53

Tragedia s-a petrecut la nici 35 de kilometri de Timișoara. Fetița de 4 ani se afla în plasament la un asistent maternal din localitatea Mașloc. În urmă cu două seri, după miezul nopții, în timp ce dormea, copila a căzut din pat. Impactul cu solul i-a provocat o gâlmă la nivelul cefei.

Femeia de 71 de ani, care o îngrijea încă din luna Iulie, nu i-a dat mare importanță, mai ales ca fetița nu s-a plâns de dureri.

Ieri dimineață, micuța a început să vomite și a intrat în stop cardiorespirator. Medicii chemați la fața locului nu au mai putut face decât să constate decesul, acesta fiind declarat la ora 9:40 de minute.

Trupul copilei a fost transferat la Institutul de Medicină Legală unde medicii au stabilit că decesul a survenit în urma unei hemoragii craniene masive. Totodată aceștia au descoperit mai multe echimoze pe corpul minorei, motiv pentru care se fac cercetări cu privire la rele tratamente aplicate minorului. 

Poliția din Timiș a deschis și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

La nivelul DGASPC Timiș se fac verificări cu privire la modul în care s-a petrecut tragedia. Asistenta maternală în vârstă de 71 de ani, lucrează în sistem din anul 2006. Ultima reatestarea a acesteia avizată de DGASPC Timiș a avut loc în urmă cu doi ani.

"La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 9:30, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați cu privire la faptul că unei fetițe de 4 ani din localitatea Mașloc, i-ar fi fost rău și ar fi leșinat. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în noaptea de 7 decembrie a.c., în jurul orei 01:00, fetița ar fi căzut din pat și s-ar fi lovit la cap.

În urma efectuării necropsiei, nu au rezultat alte suspiciuni, decesul survenind în urma hematomului provocat ca urmare a căzăturii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Întrucât fetița prezenta și anumite echimoze pe corp, se efectuează verificări și dub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului", a transmis IPJ Timiş.

×
Subiecte în articol: fetita moarta plasament Timis
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close