Antena 3 CNN Actualitate Locale Covor alb de gheață în toiul verii, în urma fenomenelor extreme | Grindina a făcut prăpăd în mai multe zone din țară

Covor alb de gheață în toiul verii, în urma fenomenelor extreme | Grindina a făcut prăpăd în mai multe zone din țară

Furtunile violente, cu grindină de mari dimensiuni şi fulgere, au înspăimântat zeci de mii de localnici din mai multe zone din țară.

Covor alb de gheață în toiul verii, în urma fenomenelor extreme | Grindina a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
Sursa foto: Facebook/Meteoplus
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   21:00

Au fost semnalate furtuni puternice, ploaie, dar și grindină în județul Bacău. La Podu Turcului a bătut gheața, fiind afectate atât locuințele, cât și culturile agricole.

S-a format un covor alb de gheață, astfel încât oamenii au strâns grindina cu lopețile. 

Şoferii şi-au acoperit maşinile cu pături, ca să nu fie distruse de gheaţă, dar în livezi, fermierii nu au mai avut ce salva.

Citește și: Cod roșu de ploi, vijelii și grindină! Lista localităților vizate de avertizarea meteo imediată

Drumul național E85, o arteră vitală pentru transportul în zonă, a suferit de asemenea de pe urma acestui fenomen. Rafalele puternice de vânt au doborât copacii de-a lungul drumului, blocând temporar traficul în unele zone și punând în pericol siguranța participanților la trafic, potrivit presei locale.

Grindina a făcut prăpăd și în județul Gorj. Comuna Bengești-Ciocadia a fost grav afectată de o furtună cu grindină. În această zonă a fost emis cod roșu de ploi, vijelii și grindină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avertizarea meteo Cod roșu a fost valabilă valabilă în intervalul 19 iulie, ora 18:40, 19 iulie, ora 19:40.

Se vor semnala grindină de dimensiuni mari, frecvente descărcari electrice, vijelie puternică, averse torențiale care vor acumula 35 l/mp. Zonele vizate: Județul Gorj: Bengești-Ciocadia.

 

 

×
Subiecte în articol: grindina prăpăd fenomene extreme
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close