Antena 3 CNN Actualitate Locale Tone de cereale arse şi animale pârjolite, după incendiile de vegetaţie din judeţul Mehedinţi

Tone de cereale arse şi animale pârjolite, după incendiile de vegetaţie din judeţul Mehedinţi

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în județul Mehedinți. O familie de bătrâni din comuna Dumbrava a rămas fără agoniseala de o viață, după ce focul a pătruns în gospodărie.

Tone de cereale arse şi animale pârjolite, după incendiile de vegetaţie din judeţul Mehedinţi
de Adriana Drăghici    |    10 Aug 2021   •   22:37

Doamna Elena are 82 de ani și este din satul mehedințean Albulești (comuna Dumbrava). După o viață, în care a agonisit alături de soțul său și a reușit să facă o gospodărie frumoasă, acum, au rămas fără toată munca.

Un incendiu de vegetație, care s-a extins din vecinătate, le-a distrus întreaga gospodărie - au ars tone de cereale, iar animalele au fost, pur și simplu, pârjolite. 

Alertați de vecini, copiii bătrânei au venit într-un suflet, pentru a sări în ajutor. Din păcate, din gospodărie nu a mai putut fi salvat nimic.

Oamenii sunt, însă resemnați și îi mulțumesc lui Dumnezeu că părinții le-au scăpat cu viață. În plus, locuința propriu-zisă nu a fost afectată.

Până la sosirea pompierilor, vecinii au venit să o ajute pe bătrână. La fața locului, au fost mobilizate două autospeciale de pompieri (unul din cadrul Stației Strehaia, iar altul, în sprijin, de la Detașamentul Drobeta). 

Flăcările s-au extins, în marginea satului, la circa 50 de hectare de vegetație uscată. În comuna Dumbrava, în ultima săptămână, au fost înregistrate 9 incendii de vegetație, însumând 300 de hectare de teren afectat.

De altfel, în ultimele două săptămâni, în județul Mehedinți, s-au produs circa 200 de incendii de vegetație.

Citiți și: Alertă în Mehedinţi! Un nou incendiu de vegetaţie a izbucnit lângă satul unde zeci de gospodării au fost făcute scrum

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close