Antena 3 CNN Actualitate Locale Invenție inedită a unui bucătar din Alba: Parfum comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp

Invenție inedită a unui bucătar din Alba: Parfum comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp

Invenție inedită a unui bucătar din Alba: Parfum comestibil, folosit pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Apr 2017   •   12:18

Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp.Esenţa este unică în România şi este testată de clienţii unui restaurant din municipiul Sebeş.

Parfumul se numește  „Vert de Toma” și conţine lavandă, fenicul, mentă sălbatică şi se păstrează în sticluţe de zece mililitri.

„Parfumul <> este un parfum comestibil pentru el, pentru ea şi pentru deserturi. Interesant la acest parfum, unic în România, este că poate fi folosit şi pentru corp, dar şi în loc de after-shave. Parfumul, de culoare verde, are miros de lavandă, fenicul şi puţină mentă sălbatică”, a declarat inventatorul substanței, Cosmin Toma.

Ca orice bucătar, nici Cosmin Toma nu a vurt să spună reţeta exactă şi modul de preparare.

„Pot spune ce conţine, dar nu pot să dau reţeta exactă. Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, spre exemplu pe pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate dulciurile şi deserturile dacă şi clientului îi place gustul de lavandă. Te poţi da cu el şi pe corp pentru că nu pătează. Am lăsat o sticlă deschisă şi în cameră mirosea foarte frumos”, a adăugat chef Toma.

Parfumul va fi scos la vânzare din 2018, iar bucătarul spune că prețul va fi unul accesibil.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: inventie parfum bucatar Alba corp
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close