Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp.Esenţa este unică în România şi este testată de clienţii unui restaurant din municipiul Sebeş.
Parfumul se numește „Vert de Toma” și conţine lavandă, fenicul, mentă sălbatică şi se păstrează în sticluţe de zece mililitri.
„Parfumul <
Ca orice bucătar, nici Cosmin Toma nu a vurt să spună reţeta exactă şi modul de preparare.
„Pot spune ce conţine, dar nu pot să dau reţeta exactă. Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, spre exemplu pe pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate dulciurile şi deserturile dacă şi clientului îi place gustul de lavandă. Te poţi da cu el şi pe corp pentru că nu pătează. Am lăsat o sticlă deschisă şi în cameră mirosea foarte frumos”, a adăugat chef Toma.
Parfumul va fi scos la vânzare din 2018, iar bucătarul spune că prețul va fi unul accesibil.