Antena 3 CNN Actualitate Locale Investiţie de mii de euro, aruncată în curtea unui birt

Investiţie de mii de euro, aruncată în curtea unui birt

Investiţie de mii de euro, aruncată în curtea unui birt
Sursa foto: Foto: Adevarul
09 Feb 2016   •   14:08

Mereu auzim cum se plâng autorităţile locale că nu au bani pentru proiecte, dar şi când au, îşi bat joc de fonduri. Un exemplu este cel din comuna vasluiană Epureni.

Localitatea nu are utilităţi, iar drumurile sunt vai de capul lor, sătenii fiind nevoiţi să înoate prin noroaie. Dar Primăria a decis să aibă indicatoare frumoase la intrarea şi la ieşirea din comună.

A achiziţionat, aşadar, patru, cu 32.000 de lei, bani din buget. Pe două le-au montat cât de cât. Pe celelalte, edilii le-au uitat. Unul a dispărut, iar celălalt stă aruncat în curtea birtului din sat, administrat chiar de un consilier local, Mărgărint Lucel. Până în primăvară, se va deteriora, dar nimănui nu-i pasă. Doar erau bani publici, nu-i aşa?

Primarul Lucian Trofin (UNPR) a explicat pentru Adevărul: “Investiţia a fost făcută la sfârşitul anului trecut, a venit îngheţul şi nu am putut să le încastrăm în beton. Indicatorul a fost lăsat cât mai aproape de locul unde va fi amplasat, la un om de încredere. Nu e în curtea crâşmei, ci în curtea unui consilier local. Nu e lăsat în noroi şi nu riscă să se deterioreze pentru că e făcut să reziste la ploaie şi alte condiţii nefavorabile. E răutate la mijloc”.

Despre preţul mare pe care l-a plătit comuna, niciun cuvânt. Nici despre faptul că acei bani puteau fi folosiţi dacă nu pentru asfalt, măcar pentru a se turna nişte balast pe uliţele care arată şi acum ca în Evul Mediu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close