Antena 3 CNN Actualitate Locale NATO pregătește o surpriză la Brașov. Ce va face APOD pentru forțele aliate desfășurate la Cincu

NATO pregătește o surpriză la Brașov. Ce va face APOD pentru forțele aliate desfășurate la Cincu

La mai puțin de un an de la inaugurare, Aeroportul Internațional Brașov urmează să își adauge o nouă funcționalitate, menită să susțină activitatea forțelor NATO.

NATO pregătește o surpriză la Brașov. Ce va face APOD pentru forțele aliate desfășurate la Cincu
Sursa foto: Forțele Aeriene Române via Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   10:39

Responsabilii acestui obiectiv aeroportuar, în parteneriat cu batalionul multinațional NATO de la Cincu, își propun să dezvolte înainte de luna mai a acestui an un așa-numit port aerian de debarcare, APOD.

Acesta ar urma să permită aterizarea unor aeronave militare de mari dimensiuni, precum Airbus A400M sau Airbus A330 MRTT.

În acest context, surse locale arată că luni, 25 martie, pentru prima dată de la înființarea misiunii Aigle, un avion militar de suport logistic a aterizat pe aeroportul din Brașov.

Este vorba despre un Boeing C130 din dotarea forțelor franceze.

În GALERIA FOTO următoare, imagini de la Statul Major al Forțelor Armate franceze cu militari din batalionul multinațional de la Cincu:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În ceea ce privește noul APOD, obiectivul acestuia este de a depăși provocările logistice actuale și timpii de livrare asociați.

Instituirea podului aerian de debarcare presupune anumite amenajări pentru dezvoltarea sistemului de desfacere a paleţilor și depozitare a mărfurilor.

Până recent, militarii Grupului tactic desfășurat la Cincu au aterizat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța, aflată la o distanță de 10 ore de mers cu mașina de baza din județul Brașov.

Însă noul aeroport din Brașov, situat la doar o oră și jumătate cu mașina de Cincu, le va permite aliaților NATO să aibă mai multe rotații de personal și echipamente.

El reprezintă un nou pas în postura defensivă și de descurajare a apărării Europei de Est.

Odată cu rotațiile militarilor din misiunea Aigle, se estimează că traficul pe aeroportul din Brașov va crește considerabil.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close