Antena 3 CNN Actualitate Locale Ninge abundent la munte. Turiștii se pot bucura de primul strat de zăpadă

Ninge abundent la munte. Turiștii se pot bucura de primul strat de zăpadă

Primul strat de zăpadă s-a așternut la munte. Turiștii iau telecabina pentru a se bucura de peisajul arctic de la Cota 2000, din Bucegi. Şi în Maramureş ninge ca în poveşti.

Ninge abundent la munte. Turiștii se pot bucura de primul strat de zăpadă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ovidiu Stan    |    Ioana Mircea    |    19 Noi 2022   •   13:10

Meteorologii au emis cod galben de ninsori în zonele montane. La altitudini mari, iarna și-a intrat deja în drepturi. De exemplu, la Rieșeni a nins în timpul nopții și s-a depus un strat de câțiva centimetri de zăpadă. Peisajul a devenit de poveste.

Cu toate acestea, iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să mai aștepte pentru a scoate schiurile și asta pentru că stratul de zăpadă nu este încă suficient de consistent.

Atmosfera este friguroasă în Bucegi la Cota 2200 pentru că bate vântul destul de tare. A fost la limită să nu plece azi dimineață telecabina din Bușteni pentru a ajunge la Cota 2200 unde turiștii vin în continuare pentru a face o scurtă plimbare și pentru a se bucura de peisaj, chiar dacă este foarte frig. Sunt -2 grade, iar pentru că bate vântul se resimt ca - 7, -8 grade.

Telecabina va funcționa până după-amiază, din 30 în 30 de minute așa că cei care vor dori să coboare vor trebui să o facă într-un timp relativ scurt.

Şi în Maramureş ninge ca în poveşti

A nins şi pe DN18, în Pasul Gutâi, între km 20 şi km27. Partea carosabilă este umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat 12 tone de material antiderapant.

De asemenea, a nins pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 si km 181.  

La Cavnic (ora 10) erau -2C, fulguieşte. Partea carosabilă este umedă. Pe acest sector s-a actionat cu un utilaj si s-au raspandit cinci tone de material antiderapant. Se semnaleaza ceata in zona, iar vizibiltatea in trafic este redusa. Pe celelalte sectoare de drumuri nationale a plouat, iar carosabilul este curat si umed.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: zapada Bucegi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close