Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi rute aeriene din România către mai multe destinații din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv Tel Aviv

Noi rute aeriene din România către mai multe destinații din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv Tel Aviv

Un operator aerian a anunțat că va lansa patru noi rute din România, către Tel Aviv, Oslo, Dubai și Paris. De asemenea, se vor relua şi cursele spre Roma și Valencia.

Noi rute aeriene din România către mai multe destinații din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv Tel Aviv
Sursa foto: Facebook Dan Air
de Claudia Popovici    |    15 Oct 2023   •   17:05

De la jumătatea lunii decembrie, de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, operatorul Dan Air are programate zboruri spre 14 destinații diferite.

În cazul în care calculele companiei aeriene vor decurge conform planului, Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav va depăși 100.000 de pasageri încă din primul an de funcționare, deși a fost dat în folosință la jumătatea anului.

Mai exact, conform programului, pe 12 decembrie 2023 va avea loc primul zbor Brașov – Oslo, care va lega Braşovul de capitala Norvegiei în fiecare zi de marți.

Joi, 14 decembrie 2023, va avea loc primul zbor spre Israel, la Tel Aviv, dar și primul zbor spre Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

În 15 decembrie 2023 va avea loc primul zbor spre aeroportul francez Charles de Gaulle, la Paris.

Recent compania a sărbătorit pasagerul cu umărul 50.000, în urma unui zbor pe ruta Stuttgart - Braşov.

Este vorba despre Alexandru Rus, un braşovean stabilit de 40 de ani în Germania, întors în țară împreună cu soţia ca să-şi viziteze fratele din Braşov. Cu acest prilej a aterizat în premieră pe "cel mai tânăr şi mai modern aeroport din ţară”, au comunicat cei de la Aeroportul Internațional Brașov.

Pasagerul a fost întâmpinat pe platformă de Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Ionel Fliundra, primarul Oraşului Ghimbav, Alexandru Anghel, directorul general al AIBG, şi Silviu Chirtoc, directorul operaţional, din partea cărora a primit un tort şi câteva suveniruri.

În ce privește programul Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, ROMATSA nu a anunțat prelungirea acestuia, însă conducerea Consiliului Județean Brașov a declarat că speră să fie prelungit până la finalul acestui an la 16 ore, iar până la finalul anului următor să devină non-stop.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close