Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care se mută o fabrică de top din Germania. Sute de angajați vor fi recrutați, până la finalul anului

Orașul din România în care se mută o fabrică de top din Germania. Sute de angajați vor fi recrutați, până la finalul anului

O fabrică din Germania se mută într-un oraș din România. Recrutările încep în decembrie, fabrica urmând să producă din luna aprilie a anului viitor. Sute de noi locuri de muncă vor fi disponibile.

Orașul din România în care se mută o fabrică de top din Germania. Sute de angajați vor fi recrutați, până la finalul anului
Sursa foto: Facebook/ Hengst Filtration
de Mia Lungu    |    19 Noi 2023   •   12:00

Primarului orașului Balș, Cătălin Rotea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a fost mandatat să anunțe că o firmă de top din Germania a cumpărat clădirile fostei unități IAC (International Automotive Components) din oraș, urmând ca din aprilie să producă la Balș filtre pentru domenii variate.  

"Vreau să anunț cu mândrie, cu bucurie, cu toate sentimentele de bine posibile pe care un om poate să le aibă, că de ieri avem un investitor nou la Balș: HENGST Filtration. O firmă multinațională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri față în față, prin teleconferință, prin videoconferință. (...)

Vorbim de o firmă înființată în 1958, în Westfalia, Germania, care este în primele trei din lume în domeniul filtrelor – auto, aer condiționat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare. O firmă care și-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balș", a spus Rote, potrivit adevarul.ro.

"Așa cum știți, în 2019, fosta fabrică IAC, din motive de business, a luat decizia de a pleca din orașul Balș. Și atunci primăria nu a făcut nimic. Nimeni din autoritățile locale nu s-au implicat la momentul respectiv ca să acorde vreo facilitate sau să-i convingă să nu plece.

Și mulți oameni din Balș au fost nevoiți să plece prin Cehia sau prin Polonia și s-au întors, zic eu, destul de umiliți,  și-au căutat locuri de muncă prin alte părți: la Q Fort, pe la Pirelli, pe la Ford, și-și pierd vreo două-trei-patru ore din viață făcând naveta, (...) timp pe care ar putea să-l petreacă alături de familie, alături de copii”, a mai spus Rotea.

Recrutările pentru noua fabrică vor începe chiar de săptămâna viitoare, a mai precizat primarul orașului Balș, planul fiind ca primii 100 de angajați să fie selectați și să poată începe lucrul din ianuarie.

Recrutarea va continua și anul viitor, primele filtre produse la Balș urmând să iasă din fabrică în luna aprilie a anului viitor. În doi ani numărul angajaților ar putea ajunge la 400, a estimat primarul.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close