Antena 3 CNN Actualitate Locale Păstrăv gigant de peste un metru, prins de un bărbat pe un lac de munte din Cluj: "Fiecare pasiune bine făcută are și un secret"

Păstrăv gigant de peste un metru, prins de un bărbat pe un lac de munte din Cluj: "Fiecare pasiune bine făcută are și un secret"

Un păstrăv gigant de peste un metru a fost prins de un bărbat pe lacul de la Tarnița, din Cluj, după o partidă de pescuit care a durat mai bine de 6 ore.

Păstrăv gigant de peste un metru, prins de un bărbat pe un lac de munte din Cluj: "Fiecare pasiune bine făcută are și un secret"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   21:30

Pescarul norocos este unul cu experienţă care se dedică 100% acestei pasiuni. Ieri el a reușit o nouă captură pe lacul Tarnița.

Vorbim despre un păstrăv de 106 cm, care s-a lăsat prins după mai bine de 6 ore.

”Este exemplar frumos și sper ca și alți pescari să se bucure de el. Cu siguranță mai sunt păstrăvi mari, urași, și de 1,6-1,7 metri. Trebuie doar răbdare și, sigur, fiecare pasiune bine făcută are și un secret” spune Vasile Ilea, citat de  Apuseni Info.

Interesant este că apariția acestui păstrăv uriaș s-a produs după ce navigația cu motoarele poluante, pe lacurile Tarnița și Beliș, a fost interzisă.

Clujeanul nu e la prima captură de acest gen. El a mai prins păstrăvi de peste un metru lungime, care au făcut senzație în lumea pescarilor.

Potrivit legendelor locale, lacul Tarnița ar fi popular chiar şi de lostrițe de peste doi metri.

Potrivit sursei citate, lacul Tarnița este un lac de acumulare care se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj), la vest de municipiul Cluj-Napoca.

Cu o suprafață de cca. 215 ha și o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarnița este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. Este alimentat de apele Văii Someșul Cald (unul din afluenții Someșului Mic).

×
Subiecte în articol: păstrăv Cluj pescar
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close