Antena 3 CNN Actualitate Locale "Adio, dragul nostru frate". El este Paul, tânărul salvamontist care a fost ucis de avalanșa de la Bâlea Lac

"Adio, dragul nostru frate". El este Paul, tânărul salvamontist care a fost ucis de avalanșa de la Bâlea Lac

Paul, un salvamontist cu multă experiență, a sfârșit în mod tragic după ce a fost surprins de o avalanșă, în zona Bâlea Lac. Avea doar 33 de ani, iar muntele era a doua lui casă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2024   •   17:45

Paul Popescu avea doar 33 de ani, iar tragedia s-a produs în timpul liber, când a decis să urce pe munte alături de alte persoane.

În GALERIA FOTO puteți vedea mai multe imagini cu Paul Popescu, salvamontisul ucis de avalanşa de la Bâlea

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Doar el a fost surprins de avalanșă, fiind izbit de stânci. Ceilalți au reușit să scape, însă tânărul salvamontist nu a mai avut nicio șansă.

"Pentru Paul, salvamontist de la 18 ani, Bâlea, a doua lui casă, i-a fost sfârșitul. A fost aruncat peste niște stânci și nu a mai avut nicio șansă", a spus Dan Popescu, șef Salvamont Sibiu. 

Deși știa că la Bâlea Lac riscul de avalanșă este foarte mare, Paul s-a aventurat pe creste, așa cum făcea de fiecare dată, însă fără să știe că aceasta avea să fie ultima lui aventură în munți.

Avalanșa în care salvamontistul și-a pierdut viața a venit la doar o zi după o altă avalanșă de proporții, care a măturat totul în zona Bâlea Lac.

"Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Muntii au însemnat totul pentru el, aici și-a găsit sfârșitul, făcând ce-i plăcea.

Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru și nu în ultimul rând fratele nostru.

Vei rămâne veșnic în amintirea noastră!", a fost scris pe pagina de Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

"Adio, legenda noastră vie!"

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj  a transmis, de asemenea, un mesaj emoționant.

”Pogo e legenda vie a munților”. Era expresia tuturor când vorbeau despre unul dintre cei mai temerari schiori de freeride și unul dintre cei mai dedicați salvamontiști din România.

Din nefericire, de câteva ore, vorbim despre Paul ”Pogo” Popescu ca despre legenda noastră, lipsită însă de atributul vieții, înghițită de o grozavă avalanșă la Bâlea.

Crescut de mic în feeria munților și în mijlocul salvamontiștilor clujeni, unde tatăl său este medic voluntar, Paul avea să devină repede răsfățatul pereților calcaroși înalți de sute metri din Cheile Turzii.

Acolo reușește, adolescent fiind, câteva premiere care au rămas neegalate și astăzi. Iernile, însă, îi duceau bucuria pe pârtiile de schi, și mai ales în afara lor.

Pasul spre profesia de salvator montan în cadrul Salvamont Cluj a fost firesc. Paul devine salvatorul montan care în timpul serviciului este pe munte iar în timpul liber - tot la serviciu.

Chemarea permanentă a zăpezii și magnetismul abruptelor pante albe, îl face pe Paul să se transfere în urmă cu câtiva ani la Salvamont Sibiu, pentru a lucra în Munții Făgăraș. În acești munți, freerider-ul Pogo devine subiect de filme documentare europene despre schiul din afara pârtiilor.

Devine legenda vie. Până acum câteva ore, când viața s-a oprit la 33 de ani. Rămâne legenda. Adio, dragul nostru frate!", a fost scris pe pagina de Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj.

×
Subiecte în articol: salvamontist mort avalansa Balea lac
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close