Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziții domiciliare în Dâmbovița la "dezvoltatori imobiliari" care dădeau ţepe de mai bine de şapte ani

Percheziții domiciliare în Dâmbovița la "dezvoltatori imobiliari" care dădeau ţepe de mai bine de şapte ani

Polițiștii fac percheziții domiciliare în județul Dâmbovița, la persoane care au construit și vândut imobile fără să plătească impozit de mai bine de şapte ani.

Percheziții domiciliare în Dâmbovița la "dezvoltatori imobiliari" care dădeau ţepe de mai bine de şapte ani
Sursa foto: Mediafax Foto / Justinel Stavaru
de Mariana Zaharia    |    16 Noi 2023   •   08:35

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ. Dâmbovița, fac, în această dimineață, șapte percheziții domiciliare în județ.

Anchetatorii au aflat de vânzarea unor locuințe care au fost construite și vândute apoi ca terenuri. Casele au ajuns la familii, dar și la persoane juridice. 

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și mărturie mincinoasă.

"Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada martie 2016 - ianuarie 2023, patru persoane ar fi ascuns sursa impozabilă, în sensul că, în calitate de persoane fizice, ar fi desfășurat activități economice de construire a bunurilor imobile pe care, ulterior, în nume personal, prin folosirea unor persoane interpuse sau prin menționarea unor prețuri mai mici ori doar a terenului în contractele de vânzare-cumpărare, le-ar fi vândut către diferite persoane fizice sau juridice”, transmit polițiștii.

Citește și: Femeie ucisă cu sânge rece de un hoț, în Mureș. Bărbatul i-a incendiat casa și a fugit cu mai multe bunuri

Astfel, ar fi fost obținute venituri care nu ar fi fost declarate organelor fiscale, urmărindu-se sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Totodată, activitatea desfășurată nu ar fi fost declarată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close