Antena 3 CNN Actualitate Locale Primul oraș din România care adoptă regula 3-30-300! Îmbunătățește sănătatea organismului, dar și cea mintală

Primul oraș din România care adoptă regula 3-30-300! Îmbunătățește sănătatea organismului, dar și cea mintală

3-30-300 este o regulă expusă de un specialist olandez, care va fi adoptată și într-un mare oraș din România.

Primul oraș din România care adoptă regula 3-30-300! Îmbunătățește sănătatea organismului, dar și cea mintală
Sursa foto: Mediafax Foto / Dan Horia Tautan
de Laura Dinu    |    26 Iul 2023   •   12:00

La Cluj-Napoca se va aplica regula expusă de un specialist olandez: 3-30-300. Orice persoană să vadă de la fereastră 3 arbori, 30% să fie coronament de copaci în cartier, iar distanța până la cel mai apropiat parc public sau spațiu verde să fie de 300 de metri.

Într-o conferință de presă, primarul Emil Boc a subliniat direcția de dezvoltare verde a orașului și problema arborilor aflați pe o stradă în modernizare.

Acesta a precizat că existau două păreri diferite, una a proiectantului care viza relocarea unor arbori și cealaltă a societății civile și a unor experți, care susțineau păstrarea arborilor.

În luarea deciziei s-a ținut cont de schimbările climatice și de efectele copacilor ca absorbanți de noxe. Astfel, concluzia acestuia este că arborii de pe strada Universității rămân pe loc și vor fi păstrați pe stradă.

"Decizia Primăriei este păstrarea celor 16 arbori maturi și relocarea celor 2 la toamnă pe un alt amplasament și plantăm 31 de arbori noi în zona Universității. Cei doi arbori vor fi scoși cu un utilaj special”, a declarat Emil Boc. 

Din cei 18 arbori de pe strada Universității, 16 vor fi păstrați, iar 2 relocați pentru că au fost plantați doar de 2 ani.

 

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca Emil Boc
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close