Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi detalii din scandalul mediilor neîncheiate de o profesoară din Constanţa | Un elev a rămas fără bursă şi s-a îmbolnăvit din cauza situaţiei

Noi detalii din scandalul mediilor neîncheiate de o profesoară din Constanţa | Un elev a rămas fără bursă şi s-a îmbolnăvit din cauza situaţiei

Scandalul în care este implicată o profesoară de la un liceu din Constanţa, care refuză să încheie mediile elevilor, continuă. O nouă sesizare a fost făcută de părinții unui elev care, din cauza situaţiei, ar fi pierdut şi bursa şi s-ar fi şi îmbolnăvit.

Noi detalii din scandalul mediilor neîncheiate de o profesoară din Constanţa | Un elev a rămas fără bursă şi s-a îmbolnăvit din cauza situaţiei
Sursa foto: Antena 3 CNN | Focuspress.ro
de Claudia Popovici    |    28 Iun 2023   •   18:58

O nouă sesizare a fost depusă, la începutul acestei săptămâni, împotriva profesoarei de Biologie de la Colegiul Tehnic Energetic din Constanţa care refuză să încheie mediile elevilor, la sfârșitul anului școlar, pe motiv că are acest drept.

Se pare că nu este pentru prima oară când această profesoară acționează aşa. A mai predat și la un alt liceu din Constanța și acolo ar fi abordat aceeași atitudine faţă de elevi.

Împotriva cadrului didactic părinţii au depus mai multe sesizări cu scopul de a o determina să le încheie mediile elevilor.

Potrivit reclamațiilor, profesoara de biologie este acuzată și că are o atitudine nepotrivită față de elevi. Se pare că și în timpul anului, pe parcursul orelor, i-a jignit, a țipat la ei și a refuzat de foarte multe ori să treacă notele în catalog, fie că vorbim de catalogul online, fie că vorbim de catalogul fizic.

Obișnuia să treacă notele mai degrabă într-un caiet al dânsei decât în catalog, așa cum ar fi trebuit.

Potrivit ultimei sesizări, părinții unui elev, diagnosticat cu diabet zaharat acut, acuză că situația actuală prin care trece copilul, din cauza din cauza profesoarei de Biologie, i-a provocat mai multe șocuri emoționale, ce au generat creșterea nivelului de zahăr din sânge și a avut nevoie urgentă de administrarea insulinei.

Se pare că elevul a avut de suferit și în alte privințe, din cauza ambițiilor acestei profesoare, notează focuspress.ro

Protest și scandal la un liceu din Constanța, după ce o profesoară a refuzat să încheie mediile elevilor

„La începutul anului școlar 2022 – 2023, elevii au primit de la doamna profesor, ca o temă pentru anul școlar în curs, să planteze acasă, în ghiveci, semințe de diferite plante, care nu erau păstrate și conservate în condiții optime acestei categorii de material semincer, urmând să fie prezentată, la sfârșitul anului școlar, planta rezultată din aceste semințe.

Semințele nu au rodit, iar elevii au fost penalizați prin scăderea notei din lucrări cu două puncte, fapt ce mi-a generat, pe lângă pierderea dreptului la bursa de merit pentru anul școlar 2023 – 2024, și prin afectarea sănătății, o stare de creștere a diabetului.

Arăt că, pe parcursul anului școlar 2022 – 2023, elevii nu au făcut toate orele de Biologie, din cauza faptului ca doamna profesor nu venea la orele stabilite prin organigramă. Au fost ascultați, au dat lucrări scrise, dar niciodată nu am știut criteriile de notare, baremul de corectare și notare, notele fiind comunicate oral și aleatoriu, la unii dintre elevi acestea fiind trecute doar în carnetele de elev, de către un elev desemnat de doamna profesor sau, câteodată, chiar de doamna“, se arată în petiția comunicată Inspectoratului Școlar Județean Constanța, citat de focuspress.ro

Reacția Inspectoratului Şcolar

În acest context, Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic Energetic desfășoară o anchetă internă deschisă pe numele profesoarei de biologie, care refuză să încheie situația elevilor.

„În continuare se desfășoară cercetarea disciplinară la nivelul unității de învățământ, pentru că angajatorul trebuie să ia măsuri. Noi nu putem interfera în această zonă. Așa cum s-a discutat și în timpul grevei, profesorul este suveran la clasă, pe materia lui, el încheie mediile și nu le poate încheia altcineva. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi și cercetat disciplinar. Sunt două lucruri diferite“,a declarat sursei citate, șeful IȘJ Constanța.

×
Subiecte în articol: Constanța liceu incheiere medii profesoara
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close