Antena 3 CNN Actualitate Locale Școli și grădinițe desființate în Buzău, din cauza numărului mic de copii. Județul are cu 900 de elevi mai puțin față de anul trecut

Școli și grădinițe desființate în Buzău, din cauza numărului mic de copii. Județul are cu 900 de elevi mai puțin față de anul trecut

Din cauza numărului tot mai mic de copii, aproape 20 de unități de învățământ au fost desființate în județul Buzău.

Școli și grădinițe desființate în Buzău, din cauza numărului mic de copii. Județul are cu 900 de elevi mai puțin față de anul trecut
Sursa foto: Getty Images I arrowsmith2
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2023   •   18:36

De la an la an, tot mai puțini copii sunt așteptați de profesori în sălile de clasă din județul Buzău, fiind o cauză a depopulării excesive din ultimii ani.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a luat decizia desființării a 18 școli și grădinițe din județ, cele mai multe aflându-se în mediul rural.

Este vorba despre școli și grădinițe din mai multe sate din Bisoca, Beceni, Merei, Săgeata, Scutelnici, Topliceni, Viperești, Vintilă Vodă, precum și o grădiniță din Râmnicu Sărat.

Numărul populației școlare este cu aproximativ 900 de elevi mai scăzut, comparativ cu anul trecut (2022-2023).

Citește și: O fetiță de 8 ani a fost mușcată de un lup, la Grădina Zoologică din Sibiu

Astfel, copiii care învățau la unitățile de învățământ desființate vor fi nevoiți, de luni, 11 septembrie 2023, să facă naveta cu microbuzele școlare puse la dispoziție de primăriile comunale.

"Toți părinții ar trebui să înțeleagă că toate aceste măsuri vin în contextul depopulării, scăderii natalității, și atunci școala cu cinci elevi într-o clasă nu-și mai are rostul”, a spus Dan Popescu, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Buzău, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Buzau scoli inchise gradinite depopulare
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close