Antena 3 CNN Actualitate Locale Mai multe școli din județul Iași rămân închise, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă

Mai multe școli din județul Iași rămân închise, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă

Șapte școli și o grădiniță din județul Iași rămân în continuare închise, din cauza drumurilor impracticabile.

Mai multe școli din județul Iași rămân închise, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   09:04

Unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi îşi reiau, miercuri, activitatea, excepţie făcând şapte şcoli şi o grădiniţă, unde copiii nu pot ajunge din cauza drumurilor blocate de troienele de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia amânării revenirii copiilor la şcoală a fost luată în Consiliul de Administraţie al fiecărei instituţii şcolare în parte.

Potrivit sursei citate, toate şcolile din municipiul Iaşi îşi reiau activitatea, după o zi în care elevii şi cadrele didactice au stat acasă pentru ca autorităţile locale să poată face lucrări de deszăpezire şi pentru evitarea blocajelor din trafic.

Citește și: România, paralizată de ger. Meteorologii anunţă temperaturi de -20 de grade Celsius

Printre instituţiile de învăţământ din judeţul Iaşi care nu îşi reiau activitatea se numără Şcoala Primară Tăuteşti, din comuna Rediu, Grădiniţa cu program normal din localitatea Stroeşti, precum şi şcolile gimnaziale din localităţile Goeşti, Zmeu, Crucea, Osoi, Grajduri şi Mironeasa.

De duminică după-amiază până marţi dimineaţă, judeţul Iaşi s-a aflat sub cod galben de ninsoare şi viscol. În judeţ sunt zone unde stratul de zăpadă ajunge şi la 1,5 metri, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: scoli inchise Iași drumuri blocate zapada
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close