Antena 3 CNN Actualitate Locale Proiect inedit în Sectorul 4! Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi

Proiect inedit în Sectorul 4! Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi

Spațiu verde creat pe verticală, cu plasă de plante agățătoare. Soluția a fost găsită de o administrație de sector pentru a reduce poluarea și de a masca gardurile urâte de beton acolo unde nu se poate renunța la ele.

Proiect inedit în Sectorul 4! Soluție pe verticală pentru a crește suprafața de spații verzi
de Georgiana Adam    |    05 Aug 2022   •   21:16

În zona Eroii Revoluției din București au început lucrările de amenajare a unui ”Gard Verde”, poziţionat în fața celui de beton care împrejmuiește Cimitir Bellu, un monument istoric. Pentru a o ajuta să crească, iedera este înălțată pe un suport provizoriu, ce urmează să fie îndepărtat.

Este un proiect prin care Primăria Sectorului 4 spune că vrea să-l dezvolte pentru a crește cât mai mult suprafața spațiului verde din sector, să reducă poluarea și să scăpăm de praf și să respirăm un aer cât mai curat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Căutăm cele mai bune și inovatoare soluții pentru creșterea suprafețelor verzi în Sectorul 4. În zona Eroii Revoluției, am început lucrări de amenajare a unui ”Gard Verde”, un proiect prin care ne dorim să creștem cât mai mult suprafața spațiului verde din sector, să reducem poluarea, să scăpăm de praf și să respirăm un aer cât mai curat.

În unele locuri, pe orizontală nu se mai poate! Pentru că acolo unde am găsit un petic de pământ neamenajat l-am transformat deja în spațiu verde. 
Așa că ne extindem pe verticală și plantăm iederă lângă gardul Cimitirului Bellu. Ca să se dezvolte și să crească frumos, planta va fi ajutată de un suport provizoriu, ce urmează a fi îndepărtat.
N-ar fi primul proiect verde pe verticală din sectorul nostru. La Colegiul Octav Onicescu, încă de acum doi ani, am amenajat pe una dintre fațade o mini grădină verde, spre bucuria elevilor.
Astfel de proiecte sunt des întâlnite în marile capitale europene, unde, autoritățile au fost nevoite să găsească cele mai eficiente soluții pentru combaterea poluării, a prafului și a stresului termic generat de încălzirea globală”, scrie Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, pe o rețea de socializare.
 

×
Subiecte în articol: sector 4
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close