Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Klaus Iohannis. Aleșii vor să schimbe regulile pentru alegerile prezidențiale

Lovitură pentru Klaus Iohannis. Aleșii vor să schimbe regulile pentru alegerile prezidențiale

Lovitură pentru Klaus Iohannis. Aleșii vor să schimbe regulile pentru alegerile prezidențiale
05 Mai 2018   •   11:35

Se complică lupta pentru alegerile prezidențiale din 2019. Scrutinul aruncă deja în aer scena politică. Taberele combatante fac pregătiri intense în culise pentru lupta care se anunță una fierbinte.

Partidele de la putere au depus la Parlament un proiect de lege care ar putea schimba regulile la alegerile prezidențiale.

Mai multe schimbări sunt preconizate pentru anl 2019. Doi senatori ai puterii, unul de la ALDE și unul de la PSD, au depus la Senat un proiect care modifică legea privind alegerile pentru funcția de președinte. Potrivit surselor noastre, proiectul ar fi fost elaborat de specialiștii de la Autoritatea Electorală Permanentă și însușit pentru procedură parlamentară de cele două partide. 

Dacă ar fi adoptată, noua lege ar schimba câteva reguli care l-ar afecta pe Klaus Ioannis. Proiectul spune că președintele în funcție nu ar mai putea să participe la acțiunile electorale organizate de partidul care l-ar susține în campanie, așa cum prevede actuala legislație.

În plus, legea obligă ca partidele care susține un anumit candidat la preșidinție să o facă doar sub formă de alianță electorală, cu protocol scris și depus la tribunal.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close