Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "Vor fi destituiri peste tot unde au fost nereguli" | Întrebat de Raluca Turcan, premierul spune că a cerut "documente de la Ministerul Muncii" 

Marcel Ciolacu: "Vor fi destituiri peste tot unde au fost nereguli" | Întrebat de Raluca Turcan, premierul spune că a cerut "documente de la Ministerul Muncii" 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, preia conducerea organizației București a partidului, în urma sedinței Consiliului Național al acestei formațiuni, desfășurată luni.

Marcel Ciolacu: "Vor fi destituiri peste tot unde au fost nereguli" | Întrebat de Raluca Turcan, premierul spune că a cerut "documente de la Ministerul Muncii" 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2023   •   12:17

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a spus că acestă structură de conducere a votat "suspendarea pentru o perioadă limitată" a Gabrielei Firea de la conducerea organizației.

Firea este suspendată și din funcția de prim-vicepreședinte PSD "până se lămuresc lucrurile", a precizat Marcel Ciolacu.

El și-a exprimat convingerea că după demisiile celor doi miniștri - Gabriela Firea și Marius Budăi - în scandalul "Căminelor Groazei", vor urma alte plecări din funcție la nivelul instituțiilor județene.

Citește și: Lucian Romaşcanu (PSD): "Aştept demisia doamnei Raluca Turcan, ministru al Muncii în perioada în care a fost avizat unul dintre azilele groazei"

Pe de altă parte, Ciolacu a refuzat să spună dacă solicită în mod explicit demisia Ralucăi Turcan, în prezent ministru al Culturii, fost ministru al Muncii în perioada în care a fost avizată una dintre instituțiile private în care bătrânii erau supuși tratamentelor inumane.

Demisia ministrului Turcan a fost deja cerută de purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu.

Premierul a precizat că a cerut "documente de la Ministerul Muncii", pentru a lămuri problema responsabilității conducătorilor acestui minister în scandal.

Marcel Ciolacu: "Doamna Firea nu a greșit cu nimic. Trebuie să avem grijă cu cine apare în compania persoanelor publice"

"Doamna Firea, din punctul meu de vedere nu a greșit cu absolut nimic (din punct de vedere) instituțional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoane cu dizabilități. Vă repet, nu a avut nicio atribuție în acest domeniu. Presupun că demisia domniei sale a venit în urma anumitor dezvăluiri făcute de către presă.

La fel cum am spus și în Consiliul Politic Național, acesta trebuie să fie un lucru pe care să-l învățăm fiecare dintre noi: să avem grijă cu oamenii care apar pe lângă persoanele publice. 

Cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, pentru ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi în care, câteodată, nu sunt invitați ca să-și vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare, dar cred că și eu, și colegii mei, trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în anturaj.

Sunt ferm convins că doamna Firea vă va da toate detaliile. Este suspendat momentan, conform statutului. Nu este (pentru) o perioadă limitată de timp, (ci) până în momentul în care să lămuresc toate lucrurile.

În acest moment (Gabriela Firea) este suspendată și din funcția de prim-vicepreședinte al partidului", a precizat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: "Am cerut documente de la Ministerul Muncii"

"Astăzi au intervenit președinți de consilii județene, care au atras atenția că anumiți oameni nu și-au făcut treaba la nivel județean, la anumite AJPIS (Agenții Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, n.r.)

Sunt ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri peste tot unde au existat nereguli.

Eu nu am cerut demisia nici domnului Budăi, nici doamnei Gabriela Firea.

Aș dori să văd toate documentele de la Ministerul Muncii. Le-am solicitat ca să vedem ce implicări sunt din partea celor care au condus Ministerul Muncii", a declarat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat dacă solicită demisia ministrului Raluca Turcan.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close