Antena 3 CNN Actualitate Media Copilul unei cunoscute prezentatoare de știri de la noi are cancer. Vedeta se luptă cu birocrația românească

Copilul unei cunoscute prezentatoare de știri de la noi are cancer. Vedeta se luptă cu birocrația românească

Copilul unei cunoscute prezentatoare de știri de la noi are cancer. Vedeta se luptă cu birocrația românească
26 Iul 2017   •   17:37

Cunoscuta prezentatoare de știri Magda Vasiliu trece prin momente cumplite. Băiețelul ei suferă de o formă de cancer, iar când situația părea că nu poate fi mai dureroasă, în rol apare statul român care complică infernal lucrurile, cu celebra-i birocrație.

Magda Vasiliu și-a povestit calvarul pe o rețea de socializare.

"20 de ani in care am cotizat zdravan la sistemul de asigurari de sanatate. 20 de ani in care am avut concediu medical o singura data, 5 zile, pentru ca mi am rupt piciorul. In rest, analize facute la particular, platite si o singura nastere. Atat. Azi ma vad in situatia incredibila de a gasi o solutie pentru a beneficia de concediu medical pentru ingrijirea copilului. Vlad, baietelul meu a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci sunt cu el la tratament in italia, o tara care l a primit instant. INTERNAREA DE URGENTA A COPILULUI MEU NU A FOST CONDITIONATA DE NICIUN ACT!! Vlad a fost internat, diagnosticat si a inceput chimioterapia fara sa am initial niciun document. Abia apoi m au intrebat de cardul european... Le am spus ca nu l am, dar il voi avea si ca ii rog sa nu opreasca investigatiile...Functionarul de la ghiseu mi a raspuns simplu... "Doamna, copilul e tratat oricum... Nu conditionam tratamentul de chestiuni birocratice! Stati linistita!" Si, am stat linistita, gandidu ma ca si in tara mea exista solutii decente pt astfel de situatii in care nu doresc nimanui sa se afle... Dar, a venit momentul in care am solicitat un concediu medical pentru ca nu am altfel cum sa mi insotesc copilul la analize, nu ma pot interna cu el din trei in trei saptamani, nu l pot ingriji dupa chimio, cand suferinta lui este cumplita... Medicul meu de familie, caruia nu i am cerut niciodata nici macar o adeverinta, a ridicat din umeri- legea noastra zice ca trebuie sa vin personal la cabinet. Deci, nu ma poate ajuta... Aflu apoi ca e nevoie de un aviz al directiei sanitare din Bucuresti, unde ar trebui sa ma prezint tot personal... Deci, nu se poate... Legea noastra este facuta de niste cretini, pentru niste idioti ca mine, care spera in dreptate, intelegere si bun simt! Cand italienii ii fac copilului meu analize din trei in trei zile ca sa se asigure ca e totul ok, Romania, tara mea, imi cere acte peste acte, avize si documente traduse, legalizate etc..Exista un teanc de hartii de la spitalul din Roma care atesta diagnosticul cumplit, toate parafate de somitati in oncologie pediatrica. Statul roman, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din Romania!!! Adica, un aviz formal, fara valoare medicala, pt ca acel oncolog evident, nu va vedea copilul... N are cum! Pt ca nu sunt cretina sa l port prin aeroporturi, avion si cabinete medicale cand starea lui e una la limita! Nu am vrut sa l expun pe vlad, nu vreau compatimire si nici mila! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie sa schimbe niste legi restrictive, facute parca la misto, interpretabile si care nu l ajuta pe cetateanul idiot ca mine, care cotizeaza zeci de ani degeaba! Pentru ca sunt sigura ca la fel ca mine au patit o multime de alti parinti, care in momentul in care pleaca sa si salveze copilul, nu se gandesc la birocratie, legi si chichite administrative care oricum n aduc nimic bun", a scris Magda Vasiliu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Magda Vasiliu cancer
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close