Antena 3 CNN Actualitate Media Google începe să șteargă conturile inactive. Modalități prin care utilizatorii le pot salva

Google începe să șteargă conturile inactive. Modalități prin care utilizatorii le pot salva

Google începe să șteargă conturile inactive, vineri, 1 decembrie 2023.

Google începe să șteargă conturile inactive. Modalități prin care utilizatorii le pot salva
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Noi 2023   •   22:50

Google va șterge conturile vechi și nefolosite, începând de vineri, în cadrul politicii sale privind conturile inactive. Compania a declarat că va adopta o abordare etapizată, începând de la conturile care ”au fost create și nu au mai fost folosite niciodată”.

 Va fi eliminat inclusiv conținutul din Google Workspace, cum ar fi Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar și Google Foto.

Google a precizat că această schimbare se datorează unor motive de securitate, subliniind că este mai probabil ca conturile uitate și nefolosite să fie compromise. Într-o postare pe blog din luna mai, gigantul tehnologic a declarat că motivul pentru care conturile vechi sunt mai vulnerabile este că acestea tind să se bazeze pe parole vechi sau reutilizate și, în mare parte, nu au fost configurate cu autentificare cu doi factori.

Odată ce un cont a fost folosit în mod abuziv, acesta poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate până la conținut rău intenționat și spam.

"Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului", a transmis vice-președintele managementului produselor Google, Ruth Kricheli, conform al.com.

Cum ne menținem conturile Google active

  • Citirea sau trimiterea unui e-mail,
  • Folosirea Google Drive,
  • Vizionarea unui videoclip de pe YouTube,
  • Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play,
  • Folosirea motirului de căutare Google,
  • Conectarea cu Google într-o altă aplicație.
  • Oricine are un abonament existent configurat prin contul dvs. Google este, de asemenea, considerat a avea un cont activ.

×
Subiecte în articol: Google conturi utilizatori
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close