Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 08 decembrie: Rămânem fără bani. România stă la mila băncilor străine şi la mâna FMI

Revista presei - 08 decembrie: Rămânem fără bani. România stă la mila băncilor străine şi la mâna FMI

Revista presei - 08 decembrie: Rămânem fără bani. România stă la mila băncilor străine şi la mâna FMI
Sursa foto: Foto: 9am.ro
08 Dec 2011   •   12:15
Jurnalul Naţional. Rămânem fără bani. România stă la mila băncilor străine şi la mâna FMI. Din Jurnalul Naţional aflăm că România ar putea fi prima victimă colaterală a crizei datoriilor care cutremură în aceste zile zona euro. Consilierul BNR, Lucian Croitoru, spune că ţara noastră ar putea apela anul viitor la banii din acordul preventiv cu FMI dacă băncile străine nu vor mai împrumuta Guvernul condus de Emil Boc.

Ring. Cel mai tare motiv pentru comasare vine din Moldova. „Pinalti”: Parlamentarii vor sta degeaba doar trei luni, nu şase. Comasarea alegerilor ţine şi azi prima pagină a ziarelor. Ring a strâns câteva argumente ale celor care susţin acest proiect. O primă explicaţie vine de la Gheorghe Ştefan, alias Pinalti, primarul din Piatra Neamţ. El spune că parlamentarii vor sta degeaba doar trei luni, nu şase.

Puterea. Poliţia consumă lunar combustibil de 2 milioane de euro, doar pe hârtie. Puterea preia o declaraţie a ministrul de interne, Traian Igaş, care spune că Poliţia consumă lunar aproximativ două milioane de euro pentru combustibil. Problema e că, aşa cum a rezultat şi dintr-un audit, sunt cantităţi care nu se regăsesc în rezervoare, deşi sunt trecute în acte.

România Liberă. Ce averi au cei mai bogaţi judecători de la Înalta Curte. Din Români Liberă aflăm că cei mai prosperi cinci magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au soţi avocaţi, specializaţi în cauze civile, comerciale şi de contencios.La o simplă vizionare a declaraţiilor de avere ale magistra­ţilor de la Înalta Curte care au soţi avocaţi, se remarcă faptul că averile le-au crescut de la un an la altul, mai ales în familiile în care avocaţii pledează în cauze civile, comerciale sau contencios. Coincidenţă, şi cei mai bogaţi magistraţi - toate femei - judecă tot la aceste secţii.

Gândul. Misterul "TRONSOANELOR EXPERIMENTALE" de pe viitoarea autostradă Nădlac-Arad: Dar orice lucra, noaptea se surpa.Din Gândul aflăm că o parte dintre "tronsoanele experimentale" executate pe autostrada Nădlac-Arad (38,9 km) trebuie refăcute, pentru că pământul nu se tasează, riscând să pună în pericol viitoarea autostradă care s-ar putea surpa. Nota de la Compania de Autostrăzi menţionează că execuţia de sectoare experimentale este o "procedură standard pentru toate contractele de lucrări şi nu implică extensii de timp sau costuri suplimentare".

Adevărul. Culmea evaziunii: Comercianţii din Complexul Europa întâmpină Garda Financiară cu petarde pe tarabe. Adevărul arată că, după zece zile-maraton de controale în complexul comercial Europa, campion la evaziune fiscală, comercianţii ilegali sfidează orice autoritate şi îşi văd liniştiţi de treabă. Ei aFu umplut tarabele cu petarde şi artificii.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close