Antena 3 CNN Actualitate Alertă medicală în România! Medic ”Marie Curie”: Doi copii sunt ventilați mecanic, trei în continuare în stare gravă

Alertă medicală în România! Medic ”Marie Curie”: Doi copii sunt ventilați mecanic, trei în continuare în stare gravă

Alertă medicală în România! Medic ”Marie Curie”: Doi copii sunt ventilați mecanic, trei în continuare în stare gravă
14 Feb 2016   •   13:02

Doi copii cu sindrom hemolitic-uremic dintre cei 11 internați la Spitalul "Marie Curie" sunt ventilați mecanic, a declarat, duminică, medicul Denis Stănescu.

"În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe secția de terapie intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secția de nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun", a explicat medicul.

Ea a spus că micuții au fost imunizați cu vaccinurile obligatorii.

"Copii au o viață normală și evident sunt vaccinați. Vaccinările sunt obligatorii, nu se poate face absolut nicio legătură între aceasta și răspândirea panicii. Ei au avut o viață normală până în prezent, inclusiv alimentație, inclusiv vaccin", a susținut Stănescu.

Potrivit acesteia, nu se poate spune câți dintre copii vor mai necesita suport ventilator și nici pentru cât timp.

Fructele, o nouă pistă în cazul copiilor îmbolnăviți

Inspectorii ANSVSA au mers ieri la mai multe supermarketuri pentru a lua probe din frunctele comercializate, după ce medicii au emis ipoteza că bacteria care i-a îmbolnăvit pe copiii din Argeş ar proveni din portocale. Astfel, există suspiciunea că o parte din aceste fruncte ar fi putut cauza problemele de sănătate.

Pe firul întregii tragedii au intrat şi procurorii, care au mers la spitalul Marie Curie să discute cu medicii şi cu părinţii bebeluşilor internaţi acolo. Pentru că nimeni nu ştie încă ce a provocat valul de îmbolnăviri, vor fi analizate toate probele recoltate până acum de DSP, Garda de Mediu şi societăţile care furnizează apa potabilă.

Părintele unui bebeluș bolnav: Ne gândim să dăm statul în judecată



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close