Antena 3 CNN Actualitate Medicul electrocutat de două ori în sala de operații dă în judecată Spitalul Colțea

Medicul electrocutat de două ori în sala de operații dă în judecată Spitalul Colțea

Medicul electrocutat de două ori în sala de operații dă în judecată Spitalul Colțea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Iul 2016   •   11:19

Medicul de la Spitalul Colţea din Capitală, care s-a electrocutat joi, pentru a doua oară, în timpul unei intervenţii chirugicale, a declarat vineri că va da în judecată spitalul, în urma acestor incidente

Medicul Marian Stamate a acuzat conducerea spitalului că s-a încercat mușamalizarea incidentelor.

"Din păcate, trebuie să spun clar că este vorba de o minciună, o încercare de minimizare prin muşamalizare şi acoperire a evenimentelor. Atunci când ai o echipă chirurgicală practic doborâtă de un şoc electric de înalt voltaj, aşa cum este bipolarul, nu poţi să spui că este un eveniment minor", a declarat presei Marian Stamate, răspunzând la o întrebare referitoare la o afirmaţie a managerului Spitalului Colţea, Anca Lupu, care ar fi catalogat acest incident ca fiind unul "minor", potrivit Agerpres.

Marian Stamate a prezentat detalii despre momentul în care echipa chirurgicală şi pacientul au fost electrocutaţi.

"Ieri în cursul unei intervenţii chirurgicale, cu viză oncologică, profilul spitalului este majoritar oncologic şi profilul clinicii ORL identic, un cancer de limbă la un pacient de 62 de ani, nu mult după debutul intervenţiei chirurgicale ne-am confruntat cu o funcţionare defectuoasă a unui electrocauter, care s-a soldat cu electrocutarea pacientului, a echipei chirurgicale, cu foc deschis, flacără electrică, care a secţionat practic cablul de alimentare şi a detaşat piesa de mână pe care o foloseam în acel moment", a explicat Stamate.

El a precizat că operaţia a fost întreruptă pentru aproape 40 de minute pentru acordarea primului ajutor.

Medicul a fost la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operaţie, din cauza unui aparat defect. Este vorba despre un electrobisturiu, care era folosit în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Imediat după incident, acesta a fost internat la terapie intensivă unde a fost monitorizat de colegi. ”Sunt în stare stabilă, încă cu fenomene cardiace monitorizate de colegii mei din ATI și cardiologi”, a spus medicul, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3, unde a precizat că toată echipa operatorie a fost afectată de incident, la fel și pacientul de pe masa de operație.

”Nu e prima dată când se întâmplă un asemenea incident

”Noi cerem modernizarea sistemului public de sănătate din România, care include și clădirile și aparatura cu care lucrăm. Nu e prima dată când se întâmplă un asemenea incident”, a spus dr. Eleodor Cârstoiu, vicepreședintele Federației Hypocrat, la Antena 3.

Dr. Eleodor Cârstoiu a precizat că un alt medic prezent în spital a continuat operația în cauză, după incidentul nefericit.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close