Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii au anunțat când scapă România de gerul cumplit: "De mâine, un nou val de aer rece vine cu maxime termice negative!" | Zonele în care va ninge

Meteorologii au anunțat când scapă România de gerul cumplit: "De mâine, un nou val de aer rece vine cu maxime termice negative!" | Zonele în care va ninge

Frigul care s-a coborât de mai multe zile peste România a ucis cel puțin cinci oameni iar meteorologii anunță că temperaturile negative vor fi dominante în majoritatea teritoriului și în perioada imediat următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   13:22

Azi-noapte, minimele termice au coborât, din nou, dincolo de minus 15 grade Celsius.

"Ne vom regăsi, în continuare, sub influența masei de aer rece, dar cu intensitate mai scăzută, pentru că temperaturile vor crește ușor. Acest lucru s-a putut constata încă din această dimineață și se va face simțit și pe parcursul zilei de astăzi, când vom avea temperaturi maxime pozitive în multe zone din țară.

Cele mai ridicate valori sunt așteptate în zona deluroasă a Munteniei și a Olteniei. Vorbim de 4, 5 sau chiar 6 grade.

Oricum, valori ușor pozitive vom avea cam în toate regiunile, inclusiv Banat, Crișana și Moldova, acolo unde se mai păstrează strat de zăpadă și unde ieri noaptea a fost foarte frig, iar temperaturile au scăzut mult sub minus 15 grade. Ei bine, în această dimineață s-a mai încălzit și în zona Moldovei.

La noapte, vom avea temperaturi negative în toate regiunile, dar puține vor fi valorile sub pragul gerului, adică sub minus 10 grade. Acestea sunt așteptate în mod deosebit în depresiune din estul Transilvaniei.

De vineri, un nou val de aer rece coboară peste România. Maximele termice trec iar în zona negativă

Un nou val de aer rece va afecta teritoriul țării noastre mâine și mâine noapte și se va resimți în mod deosebit în nordul, centrul și estul teritoriului, acolo unde vom avea, din nou, temperaturi maxime negative, cele mai scăzute fiind estimate în zona Moldovei.

Mâine sunt așteptate acolo maxime undeva între minus 5 și minus 4 grade, până la, cel mult, minus 1-2 grade.

Tot mâine, maxime negative vor mai fi și în Transilvania, Banat și Crișana. Maximele vor fi ușor pozitive doar în regiunile sudice. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă, vom avea, din nou, ger: temperaturi minime sub minus 10 grade în nordul, centrul și estul teritoriului, pe arii mai extinse Maramureș, Transilvania, Moldova, și mai restrânse în celelalte regiuni.

Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât, foarte probabil, săptămâna viitoare temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

Referitor la precipitații, acestea vor apărea în această seară, la noapte și pe parcursul zilei de mâine în jumătatea de est a teritoriului și vor fi sub formă de ninsoare" a spus la Antena 3 CNN Alina Șerban, meteorolog ANM.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close