Antena 3 CNN Actualitate Mii de pompieri sunt pregătiți să intervină, dacă vremea rea o va impune | Anunțul IGSU privind alertele meteo emise de ANM

Mii de pompieri sunt pregătiți să intervină, dacă vremea rea o va impune | Anunțul IGSU privind alertele meteo emise de ANM

Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, la nivel național, în contextul prognozelor de vreme severă emise de către meteorologi, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Mii de pompieri sunt pregătiți să intervină, dacă vremea rea o va impune | Anunțul IGSU privind alertele meteo emise de ANM
Sursa foto: Facebook/ IGSU
de Mia Lungu    |    08 Ian 2024   •   16:56

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor. 

Potrivit sursei citate, la nevoie, în județele aflate sub incidența codurilor de vreme severă vor fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele de personal care să asigure intervenţia imediată. 

La eventualele misiuni de căutare sau salvare a persoanelor sunt pregătite să intervină 39 de autovehicule şenilate, 71 de autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 28 de autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și autospeciale SMURD, relevă sursa citată.

Citește și: Avertizare meteo ANM imediată! Lista zonelor afectate de codul portocaliu de fenomene meteo periculoase

Totodată, inspectoratele pentru situații de urgență din țară vor reactualiza procedurile de comunicare cu autorităţile locale pentru asigurarea protecției populației din zonele amenințate sau afectate. Printre măsuri se regăsesc verificarea și cunoașterea situațiilor privind femeile gravide, a persoanelor care urmează tratamente de dializă sau au alte afecțiuni, dar și situația legată de spațiile destinate cazării temporare a persoanelor evacuate sau care necesită ajutor.

De asemenea, vor fi constituite echipe mixte de patrulare pentru executarea misiunilor de recunoaștere destinate identificării persoanelor fără adăpost și asigurarea transportului acestora în spații special amenajate de către autoritățile responsabile.

Aceste măsuri ale IGSU vin pe fondul avertizării Administrației Naționale de Meteorologie că vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20 de grade.

Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, la nivel național, în sprijinul...

Posted by IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania on Monday, 8 January 2024

×
Subiecte în articol: pompieri vreme rea IGSU alerte meteo ANM
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close