Antena 3 CNN Actualitate Trei militari ucraineni înarmați cu mitraliere au fost capturați în România

Trei militari ucraineni înarmați cu mitraliere au fost capturați în România

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc în Munții Maramureșului, la granița dintre România și Ucraina.

Trei militari ucraineni înarmați cu mitraliere au fost capturați în România
Sursa foto: hepta
de Vasile Dale    |    17 Iun 2023   •   16:52

Autoritățile române de frontieră au capturat militari ucraineni înarmați, într-un incident aparent provocat de o trecere ilegală a frontierei în apropiere de Vișeul de Sus.

Mai întâi, mai mulți cetățeni ucraineni au fost depistați de polițiștii de frontieră maramureșeni, după ce au trecut ilegal granița și au ajuns în zona Valea Vaserului.

Ei au fost imediat reperați de polițiștii români și, ulterior, duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeul de Sus, pentru a fi audiați și identificați.

Citește și: Cum i-au ucis ucrainenii din trupele speciale pe ofițerii parașutiștilor ruși, la Bahmut, într-o operațiune de noapte

Ucrainenii spun că au trecut în țara noastră fugind din calea războiului. Ei au cerut azil în România și vor fi transportați la Centrul de Refugiați din Șomcuta Mare.

La circa o oră după acest incident, patrulele poliției de frontieră din Maramureș au identificat și reținut pe teritoriul României trei grăniceri ucraineni înarmați cu puști-mitralieră.

Aceștia susțin că s-au rătăcit din cauza vizibilității reduse de pe munte și au ajuns, astfel, pe teritoriul țării noastre. Grănicerii ucraineni urmează să fie predați autorităților din țara vecină.

Din informațiile corespondentului Antena 3 CNN, se pare că grănicerii ucraineni i-au urmărit pe cei care au trecut ilegal frontiera cu România și, astfel, s-au rătăcit.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close