Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Economiei, explicaţie "tehnocrată" a situaţiei României: "S-a pierdut încrederea în aproapele nostru"

Ministrul Economiei, explicaţie "tehnocrată" a situaţiei României: "S-a pierdut încrederea în aproapele nostru"

Ministrul Economiei, explicaţie "tehnocrată" a situaţiei României: "S-a pierdut încrederea în aproapele nostru"
29 Noi 2015   •   23:10

Noul ministru technocrat al Economiei, Costin Borc, sustine ca Romania "arata bine din punct de vedere macroeconomic", dar problema este ca s-a pierdut increderea in stat, scrie ziare.com.

Borc a acordat, duminica, primul interviu de cand a preluat portofoliul Economiei si a fost numit vicepremier, facand o comparatie intre Romania din anii 1998-1999, perioada in care a fost consilier al prim-ministrului Radu Vasile, si Romania din prezent.

"In 1998-1999 eram inca intr-o faza romantica. In 2005 suntem o tara bine asezata, o tara din Uniunea Europeana, o tara membra a NATO. 2015 este un an in care, din punct de vedere macroeconomic, Romania arata bine. Nu suntem intr-o criza, suntem departe de a fi intr-o criza. Dar, din nefericire, pe parcursul acestor ani de tranzitie, s-a pierdut foarte mult increderea: increderea in stat, increderea in vecinul nostru, in aproapele nostru. Iar lucrurile acestea erodeaza profund si economia", a explicat Costin Borc, la Digi 24.

"Nu este suficient sa avem cateva intreprinderi de varf, cum este Dacia. Nu e suficient sa avem niste clustere tehnologice in jurul Clujului sau la Brasov, la Sibiu", a continuat ministrul.

In opinia sa, una dintre provocarile prezentului este "egalizarea diferentei dintre regiuni".

Totodata, ministrul Economiei a dezvaluit si cat de mult il admira pe fostul premier Radu Vasile, despre care a spus ca "a fost un tip foarte profund", un om politic ajuns la carma Guvernului "intr-un moment de criza profunda a Romaniei".

"In anul 1999, cand el a plecat din Guvern, Romania lovise fundul si se indrepta in sus", a precizat Borc.

Costin Borc declara la jumatatea lunii noiembrie, cand a fost audiat in comisiile de specialitate din Parlament, ca obiectivul sau principal "este sa contribui la cresterea competitivitatii romanesti", printre prioritati numarandu-se o "crestere economica armonioasa teritorial, care sa ajunga la convergenta", dar si sustinerea comertului exterior.


×
Subiecte în articol: Costin Borc
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close