Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației va retrage titlurile de doctor deținute de Petre Tobă și Florentin Pandele. Fostul șef al MAI ar fi copiat și în textul contestației

Ministrul Educației va retrage titlurile de doctor deținute de Petre Tobă și Florentin Pandele. Fostul șef al MAI ar fi copiat și în textul contestației

Ministrul Educației va retrage titlurile de doctor deținute de Petre Tobă și Florentin Pandele. Fostul șef al MAI ar fi copiat și în textul contestației
Sursa foto: Foto: Agerpres/Facebook
de M.Z.    |    17 Dec 2016   •   14:34

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins contestațiile formulate de Petre Tobă și Florentin Pandele la verdictele inițiale de plagiat în tezele de doctorat, au declarat pentru Hotnews.ro surse oficiale. 

Ca urmare, ministrul Educației va emite ordinul de retragere a titlurilor de doctor pentru cei doi. 

Mai mult, în contestația depusă, Petre Tobă ar fi copiat câteva rânduri, potrivit surselor citate. 

Consiliul general al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, că Florentin Pandele și Petre Tobă au plagiat în lucrările lor de doctorat.

La începutul lunii septembrie, s-a mai dat un verdit de neplagiat, iar apoi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor a respins raportul şi a decis înfiinţarea unei noi comisii cu experţi din exteriorul instituției.

Petre Tobă, plângere penală împotriva CNATDCU

Fostul ministru de Interne Petre Tobă a depus o plângere penală la Parchetul General, în care reclamă săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de constituire a comisiei de experţi din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-a analizat teza de doctorat.

Potrivit unor surse judiciare, plângerea este îndreptată atât împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU, care au decis constituirea comisiei tehnice de experţi, dar şi împotriva membrilor acestei comisii.

Noile comisii au constatat în cazul doctoratului lui Petre Tobă că "teza contțe un plagiat masiv, care încalcă grav normele academice" și au propus retragerea titlului de doctor acordat de Universitatea Națională de Apărare "Carol I" în 2011 pentru teza cu titlul "Poliția Română - forța de stabilitate și securitate. Optimizarea managementului cooperării internaționale în vederea combaterii amenințărilor neconvenționale".

De asemenea, în cazul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, noua comisie a decis că în teza "România și noile provocări generate de integrarea europeană", susținută în 2008 la aceeași Universitate Națională de Aparare "Carol I", e vorba despre "o situație clară de plagiat clar și masiv". Și în acest caz, comisia de specialitate a propus retragerea titlului de doctor în științe militare.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close