Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre decizia CNATDCU: "Cronica unei albiri anunțate. Păstrasem o speranță, dar nu a fost cazul"

Mircea Badea, despre decizia CNATDCU: "Cronica unei albiri anunțate. Păstrasem o speranță, dar nu a fost cazul"

Mircea Badea, despre decizia CNATDCU: "Cronica unei albiri anunțate. Păstrasem o speranță, dar nu a fost cazul"
08 Dec 2016   •   13:11

Comisia de lucru desemnată de CNATDCU să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

Recomandarea de menţinere a titlului de doctor a fost însuşită joi, prin vot, de Consiliul General al CNATDCU.

În Consiliul General au fost 35 de voturi pentru menţinerea titlului de doctor şi o singură abţinere, neconstatându-se nereguli grave, potrivit anunțului oficial CNATDCU.

Mircea Badea a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Obiectiv, realizată de Oana Zamfir, la Antena 3, că se aștepta la această decizie, chiar dacă a păstrat un procent de 1% de speranță.

“Am intrat și mai devreme, în emisiunea lui Adrian Ursu, unde nu exista această informație pe surse, dar exista precedenta informație pe surse, conform căreia doamna Kovesi va fi albită. Este cronica unei albiri anunțate, nu este absolut nicio surpriză. La un moment dat, ne-am amăgit noi, cetățenii din România, cu faptul că ar putea exista posibilitatea ca mediul academic din România să își respecte condiția. Nu este cazul, în mod evident. Am păstrat un 1% de speranță, în sensul în care, în colțul unui cotlon al conștiineți, să nu se spele. În România s-au văzut multe lucruri. Pe vremuri, Elena Ceaușescu era savant de renume mondial. Deci cine are forța și inspiră frică în România poate face orice.”

“Înțeleg că domnul Ciuvică intenționează să conteste procedural această decizie, care va fi contestată tot la CNTADCU, dar există o dinamică. Ce urmează acum? Urmează ziua de duminică. Cea cu votul.”

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close