Antena 3 CNN Actualitate Miting de susţinere a familiei Bodnariu în statul american Arizona

Miting de susţinere a familiei Bodnariu în statul american Arizona

Miting de susţinere a familiei Bodnariu în statul american Arizona
Sursa foto: foto: KPHO/KTVK
17 Apr 2016   •   15:04

Sute de persoane au demonstrat sâmbătă în oraşul american Phoenix (capitala statului Arizona) pentru susţinerea familiei Marius şi Ruth Bodnariu, ai cărei copii au fost preluaţi de autorităţile norvegiene, relatează website-ul azcentral.com, citat de Agerpres.

Manifestaţia, organizată de un grup de imigranţi români, este una dintre cele peste 50 de acţiuni similare de solidaritate cu familia Bodnariu desfăşurate în aceeaşi zi în mai multe oraşe din SUA şi în alte state ale lumii.

La fel cum se menţionează într-un document al BBC despre acest caz, publicat vineri, protestatarii au estimat că de multe ori lucrătorii sociali se grăbesc să separe copiii de familiile lor pe baza unor justificări insuficiente, mai ales în cazul copiilor din familii ale imigranţilor.

La miting a fost prezent şi congresmanul Trent Franks, responsabil în Congresul american cu problemele ce ţin de protecţia copilului. El a declarat că ceea ce i s-a întâmplat familiei Bodnariu în Norvegia se petrece de asemenea şi în Arizona, dar, cu rare excepţii, numai în situaţii întemeiate, datorită reglementărilor americane în baza cărora serviciile de protecţie a copilului pot fi trase la răspundere în cazul unor abuzuri.

×
Subiecte în articol: Bodnariu SUA
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close