Antena 3 CNN Actualitate Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile naţionale din nordul ţării

Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile naţionale din nordul ţării

A nins în nordul ţării, iar autorităţile au scos deja primele utilaje de deszăpezire pe drumurile naţionale.

Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile naţionale din nordul ţării
de Paul Ciurari    |    20 Noi 2022   •   10:25

Aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe drumurile naţionale din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, ca urmare a ninsorilor din jumătatea nordică a Moldovei, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Potrivit acestora, utilajele au acţionat şi duminică dimineaţă, carosabilul fiind preponderent umed, cu un strat de zăpadă frământată de până la 2 cm pe unele sectoare din judeţele menţionate. Au fost folosite peste 300 de tone de material antiderapant.

"În continuare, până la ora 10,00, jumătatea nordică a regiunii rămâne sub atenţionare Cod galben de precipitaţii mixte, cu depuneri locale de zăpadă şi cu risc de formare a poleiului în zona deluroasă şi montană", precizează DRDP Iaşi.

Drumarii fac apel la şoferi să circule cu atenţie şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculele.

A nins toată noapte în Suceava şi Botoşani, dar acum ninsoarea s-a oprit, transmite corespondentul Antena 3 CNN. Stratul de zăpadă a ajuns la 10 cm în oraş, dar la munte a nins mai mult şi s-a ajuns la 20-30 de cm. 

Din fericire până acum nu au fost înregistrate incidente majore, drumurile naţinale sunt curăţate. Drumarii urmează să intre şi pe şoselele secundare. 

Este o zăpadă grea, umedă şi se pare că se topeşte deja chiar dacă temperatura este de 0 grade.

×
Subiecte în articol: ninsoare
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close