Antena 3 CNN Actualitate O supravieţuitoare a tragediei din Colectiv trage un semnal de alarmă: ”În unele localuri, situaţia este mult mai gravă în prezent”

O supravieţuitoare a tragediei din Colectiv trage un semnal de alarmă: ”În unele localuri, situaţia este mult mai gravă în prezent”

O supravieţuitoare a tragediei din Colectiv trage un semnal de alarmă: ”În unele localuri, situaţia este mult mai gravă în prezent”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Oct 2016   •   20:39

Duminica viitoare, pe 30 octombrie, se împlineşte un an de la incendiul provocat de artificiile care făceau parte din spectacolul susţinut în acea noapte de trupa rock Goodbye to Gravity în Clubul Colectiv. 64 de tineri au murit de atunci şi peste 160 au suferit răni grave. Unii dintre răniţi nu au ieşit de prin spitale nici până în ziua de azi. Anchetele deschise imediat după tragedie au scos la iveală multe lacune legislative şi foarte multe încălcări ale legii. De exemplu, deşi nu avea autorizaţie anti-incendiu, Clubul Colectiv, şi nu numai, funcţiona fără probleme în baza unei autorizaţii emise de Primăria Sectorului 4, scrie adevarul.ro.

Mai mult, cursul evenimentelor a devoalat şi probleme grave ale sistemului de sănătate, de la infecţiile din spitale până la scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Tragedia de la Colectiv a dat semnalul unei revolte sociale care a dus la demisia premierului Ponta şi înlocuirea lui cu Dacian Cioloş.

Într-un interviu acordat adevarul, supraviețuitoarea tragediei Mariana Oprea sau Tedy Ursuleanu, cum este mai cunoscută, a vorbit despre viața de după Colectiv.

”Mă deranjează că subiectul Colectiv se discută la sume rotunde, la jumătate de an, la un an, dar nu şi în restul timpului. Nu este un subiect urmărit constant şi nu se încearcă o soluţionare. Măcar pentru viitor, pentru că, pe 1 octombrie, de exemplu, am fost într-un club bucureştean, am vrut să ajung la un concert, dar mi-a fost imposibil, pentru că era din nou foarte multă lume, era la etaj, iar accesul se făcea greoi. Tocmai când mă pregăteam să urc coborau oameni şi spuneau că nu se poate respira înăuntru. În unele localuri, situaţia este mult mai gravă în prezent decât a fost în Colectiv, atunci. Noi eram cumva la parter, eram cumva aproape de uşă, de ieşire. Clubul era mult mai în siguranţă”, a spus Tedy Ursuleanu.

Mă deranjează că subiectul Colectiv se discută la sume rotunde, la jumătate de an, la un an, dar nu şi în restul timpului. Nu este un subiect urmărit constant şi nu se încearcă o soluţionare. Măcar pentru viitor, pentru că, pe 1 octombrie, de exemplu, am fost într-un club bucureştean, am vrut să ajung la un concert, dar mi-a fost imposibil, pentru că era din nou foarte multă lume, era la etaj, iar accesul se făcea greoi. Tocmai când mă pregăteam să urc coborau oameni şi spuneau că nu se poate respira înăuntru. În unele localuri, situaţia este mult mai gravă în prezent decât a fost în Colectiv, atunci. Noi eram cumva la parter, eram cumva aproape de uşă, de ieşire. Clubul era mult mai în siguranţă.

Citeste mai mult: adev.ro/ofidqz

×
Subiecte în articol: Club Colectiv colectiv Goodbye to Gravity
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close