Antena 3 CNN Actualitate România trece la ora de vară sâmbătă. Doctorul Vlad Ciurea: "Trebuie să folosim raza de lumină să pornim"

România trece la ora de vară sâmbătă. Doctorul Vlad Ciurea: "Trebuie să folosim raza de lumină să pornim"

România va trece sâmbătă la ora de vară. Astfel, ora 03.00 va deveni ora 04.00. Doctorul Vlad Ciurea a explicat în direct la Antena 3 CNN care sunt efectele din creierul nostru.

de Ioana Mircea    |    29 Mar 2024   •   10:32

Schimbarea orei are loc de două ori pe an, în România, astfel încât să beneficiem de mai multă lumină pe timpul zilei. 

Potrivit specialiștilor, oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Sâmbătă noapte, ora 03.00 va deveni ora 04.00. Doctorul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care sunt efectele care se produc în creierul nostru o dată cu schimbarea orei. El spun că sunt benefice.

"Noi în creierul nostru avem un ceas biologic. Nu depinde de noi. Poate a venit de sus. Acesta are un anumit ritm care se numește ritm circadian. Dacă razele de soare vin cu o oră mai devreme în România trebuie și noi să ne adaptăm.

Adaptarea este foarte simplă, ne trezim cu o oră mai devreme. Putem funcționa bine, în activitate perfectă, cu o oră mai devreme. Noi trebuie să folosim raza de lumină să pornim. Dacă Dumnezeu ne-a dat mai devreme cu o oră acestă lumină, trebuie să o folosim în totalitate să putem lucra", a spus doctorul Alexandru Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: ora de vara Dr. Vlad Ciurea
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close