Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro: Cum se aleg pacienții care sunt lăsați să moară. Dezvăluirile unui medic de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon

Tolo.ro: Cum se aleg pacienții care sunt lăsați să moară. Dezvăluirile unui medic de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon

Tolo.ro: Cum se aleg pacienții care sunt lăsați să moară. Dezvăluirile unui medic de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Iun 2016   •   08:06

Un medic din România şi-a înregistrat şefa când le explică colegilor de breaslă pe cine preferă să salveze, în condițiile în care, spune șefa, medicamentele nu sunt suficiente.

Șefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, a fost înregistrată în timp ce le spune celorlați medici că fie ”le dăm la ăia tineri și la ăia cu șanse”, fie ”nu mai avem nici pentru ăia care merită și nu ne mai interesează că ăsta e bugetul”.

”Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse! Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul!Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă”, a spus șefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon Laura Constantinescu.

”Cine definește de la ce limită de vârstă suntem cei care NU merităm!”

”Este prima oară când mărturia unui medic, care a adus această înregistrată la Gazeta Sporturilor, este întărită de mărturia unui om care își asumă asta. Este vorba de farmacistul spitalului Pantelimon, Mioara Duvlea, care explică cum a dispărut din tratament cel mai puternic antibiotic”, spune Cătălin Tolontan.

Tolontan precizează că dezvăluirile sunt cu atât mai revoltătoare cu cât în România există un program național, foarte scump, construit exact ca pentru ca fiecare pacient critic, indiferent de vârsta, condiția sa socială și situația medicală, să fie tratat cu cele mai bune resurse în cea mai critică clipă a vieții sale.  

Mai multe detalii pe tolo.ro.

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că situația de la Spitalul Pantelimon este cunoscută, precizând că jurnalistul Cătălin Tolontan a descris doar o mică parte din problemele de acolo.

Citiți și

Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale

Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close