Antena 3 CNN Actualitate PDL: Sumele din calculul greşit al contribuţiilor pentru pensii să se considere avans la CAS

PDL: Sumele din calculul greşit al contribuţiilor pentru pensii să se considere avans la CAS

PDL: Sumele din calculul greşit al contribuţiilor pentru pensii să se considere avans la CAS
Sursa foto: foto: shandakenunplugged.blogspot.com
25 Apr 2012   •   21:02

În cadrul emisiunii SUBIECTIV, Răzvan Dumitrescu a analizat împreună cu invitaţii săi propunerea PDL care ia în calcul ca sumele pe care Casa de Pensii trebuie să le restituie pensionarilor reprezentând contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate să fie calculate ca avans pentru plata CAS pe următoarele luni, până când se ajunge la o echivalare a sumelor restante.

Atât ministrul Muncii, cât şi preşedintele Casei de Pensii au fost informaţi cu privire la posibilitatea ca sumele pe care statul ar trebui să le restituie pensionarilor, să fie considerate drept un avans, potrivit unor surse democrat liberale.

Astfel, pensionarilor nu li se va mai reţine contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate încasate în baza Ordonanţei de Urgenţă 107/2010, o perioadă echivalentă cu suma pe care aceştia o au de primit înapoi de la stat.

Astfel efortul bugetar nu va fi atât de mare şi se va putea ajunge la o echivalare a acestor sume, printr-un calcul făcut de Casa de Pensii.

Pensionarilor li se va restitui diferenţa de contribuţii începând cu data deciziei Curţii Constituţionale, pentru plata retroactivă fiind necesară în continuare acţionarea în instanţa de judecată, au explicat democrat-liberalii.

Surse politice au declarat în acelaşi timp agenţiei MEDIAFAX că datele analizate la nivelul Guvernului relevă că numai pentru returnarea contribuţiilor de asigurări sociale reţinute pensionarilor în acest an şi identificate drept neconstituţionale ar fi necesar un efort bugetar de aproximativ 650 milioane lei, motiv pentru care în interiorul coaliţiei sunt opinii divergente, informează Mediafax.




Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii SUBIECTIV.


×
Subiecte în articol: pdl pensionari asigurari de sanatate
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close