Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu camera ascunsă din mijloacele de transport în comun din București! Unii oameni au devenit experți în a găsi scuze pentru a nu purta masca de protecție

Imagini cu camera ascunsă din mijloacele de transport în comun din București! Unii oameni au devenit experți în a găsi scuze pentru a nu purta masca de protecție

Respectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul de tip de coronavirus este o adevărată provocare pentru mulţi dintre români. Unii refuză să poarte masca de protecţie în spaţiile închise sau în cele aglomerate, chiar dacă li se atrage atenţia ca acest lucru este obligatoriu. Alţii însă au devenit experţi în a găsi scuze pentru a nu purta masca de protecţie.

Imagini cu camera ascunsă din mijloacele de transport în comun din București! Unii oameni au devenit experți în a găsi scuze pentru a nu purta masca de protecție
de Iulia Gorgorin    |    08 Oct 2020   •   19:31

Roana Rotaru, reporter Antena 3, vă prezintă în ce măsură se conformează bucureştenii obligatiei de a purta masca în mijloacele de transport în comun din Bucureşti.

Prima oprire a fost la staţia de metrou Unirii, unde unul dintre paznici dormea. Bărbatul a mărturisit că nu a dormit foarte bine şi că i se închid ochii.

Realitatea din teren arată însă că oamenii mai uită să îşi pună masca sau o dau jos atunci când mânâncă, beau sau fumeză.

Alţii refuză să poarte mască în mijlocul de transport în comun sau în spaţiile aglomerate, chiar dacă li se atrage atenţia că este obligatoriu.

Alţii au devenit experţi în a găsi scuze pentru a nu purta masca în staţii de autobuze sau în gări.

Purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise, cum ar magazinele sau mijloacele de transport în comun, dar şi în spaţiile aglomerate, cum ar fi gările sau pieţele

Mai nou, purtarea măştii a devenit obligatorie chiar şi în aer liber la 50 de metri distanţă de şcoli. Persoanele care refuză să poarte mască riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei.

Poliţiştii în civil fac razii pentru depistarea celor care nu respectă regulile anti-COVID. Mai mult, zeci de români au sunat la Linia Verde deschisă de Poliţie pentru a îi reclama pe cetăţenii care nu poartă măştile de protecţie.

Poliția Capitalei îi încurajează pe bucureșteni să îi reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască.

×
Subiecte în articol: camera ascunsa
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close