Antena 3 CNN Actualitate PNL, proiect-bombă. Atac la Curtea Constituțională

PNL, proiect-bombă. Atac la Curtea Constituțională

PNL, proiect-bombă. Atac la Curtea Constituțională
06 Sep 2018   •   19:58

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declara că PNL va iniţia săptămâna viitoare un proiect legislativ pentru modificarea legii CCR, prin care să se permită posibilitatea controlului constituţional şi asupra ordonanţelor de urgenţă, nu doar a legilor.

„Vom iniţia săptămâna viitoare o modificare a legii CCR prin care urmărim două obiective: să acordăm posibilitatea exercitării controlului constituţional înainte de intrarea în vigoare nu numai asupra legilor, ci şi asupra ordonanţelor de urgenţă, pentru că la ora acutală singura entitate care poate declanşa controlul de constituţionalitate în cazul unei ordonanţe de urgenţă este Avocatul Poporului. Cât timp instituţia Avocatul poporului va fi condusă de Victor Ciorbea, care este avocatul oricărui lider PSD, în niciun caz avocatul poporului, nu se va putea declanşa controlul de constituţionalitate”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Acesta susţine că un alt obiectiv al amendării legii CCR îl constituie stabilirea limitelor constituţionale.

„Am identificat câteva breşe în textul contituţional pentru a putea permite exercitarea acestui control contituional. Şi doi, să stabilim limitele constituţional. Pentru că CCR poate să interpreteze dacă o lege este constituţională, dar CCR nu poate să dea ordine Parlamentului şi preşedintelui, pentru că nu are în spate legitimitatea”, a adăugat liderul PNL, Ludovic Orban.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close