Antena 3 CNN Actualitate "Nu cedăm" | Poliţiştii locali ameninţă Guvernul că fac grevă în 9 iunie, ziua alegerilor

"Nu cedăm" | Poliţiştii locali ameninţă Guvernul că fac grevă în 9 iunie, ziua alegerilor

Polițiștii locali amenință că vor declanșa greva de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie.

"Nu cedăm" | Poliţiştii locali ameninţă Guvernul că fac grevă în 9 iunie, ziua alegerilor
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2024   •   16:58

La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale de muncă, respectarea normei de hrană, dar și bani pentru zilele lucrate în weekend sau de sărbători legale.

"Domnilor guvernanți, domnilor din factorul politic, unde sunt salariile extrem de mari ale polițiștilor locali? Vom continua protestele în funcție de ce vor transmite reprezentanții Guvernului.

Dacă până pe 6 iunie nu vom primi niciun semnal de printate Guvernului, vă propun ca 7, 8 și nouă, tot ce înseamnă polițistul local să intre în greve de avertisment odată cu alegerile locale", a spus Eugen Tone, preşedinte Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor Locali.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Nu cedăm" | Poliţiştii locali ameninţă Guvernul că fac grevă în 9 iunie, ziua alegerilor

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România solicită aplicarea condițiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pentru polițiștii locali; acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliției locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 și H.G. nr. 1474/2009 și acordarea unei compensații financiare personalului poliției locale, pentru munca desfășurată în zilele de weekend și sărbători legale. De asemenea, sindicaliștii cer și modificarea prevederilor OUG nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei „1 post/1000 locuitori” cu „1 polițist local/1000 locuitori”.

Potrivit BNS, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate, prin campania intitulată "șinoiexistăm”, scrie mediafax.ro.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close