Antena 3 CNN Actualitate Postac în slujba Guvernului. Cu cât sunt plătite comentariile de pe internet care proslăvesc conducătorii țării

Postac în slujba Guvernului. Cu cât sunt plătite comentariile de pe internet care proslăvesc conducătorii țării

Postac în slujba Guvernului. Cu cât sunt plătite comentariile de pe internet care proslăvesc conducătorii țării
Sursa foto: foto: pixabay.com
25 Mai 2016   •   14:52

Aproape 500 de milioane de comentarii de propaganda, favorabile Guvernului de la Beijing, apar anual, pe Internet, arata un studiu realizat la Harvard.

Si nu mai putin de 43.000 de "postaci" lucreaza pentru a face propaganda pe Internet Guvernului chinez, fiecare postare fiind platita cu 50 de centi, scrie Ziare.com, citând Business Insider.

Mare parte dintre cei care posteaza comentariile lucreaza full time si primesc directive de la Guvern in fiecare dimineata. Nu doar ca posteaza comentariile online, insa creeaza discutii, adesea adevarate "dezbateri", prin care urmaresc influentarea celorlalti internauti.

Acesti "troli" - cum sunt numiti ei in mediul online - primesc informatii legate de directia pe care trebuie sa o ia discutiile online, li se spune ce detalii trebuie sa treaca neobservate si pe ce sa se puna accentul. Dezvaluirile sunt facute chiar de un astfel de angajat si au fost publicate in trecut de New Statesman.

Adesea, in astfel de postari se fac referiri la "istoria revolutionara" a Partidului Comunist si la alte simboluri ale regimului.
O "armata" de postaci de propaganda nu are insa doar China, ci si Rusia, unde trolii sunt platiti cu 790 de dolari pe luna si SUA, arata Business Insider.

×
Subiecte în articol: comentarii propaganda
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close